HomePoliticCine sunt cei nouă oameni care vor decide soarta...

Cine sunt cei nouă oameni care vor decide soarta României

În vara aceasta, casele de producție ale celor din USL, reunite cu Traian Băsescu și PDL, au pus la cale un remake de zile mari al filmului „12 oameni furioși”.Doar că, asemenea unui banc de la Radio Erevan, cei 12 oameni sunt acum doar nouă. Și nu mai sunt jurați, ci judecători ai CCR. Pentru că acest blockbuster ne afectează pe toți, Academia Cațavencu vă prezintă, în continuare, principalii actori ai acestei noi distribuții.

Augustin Zegrean: Este marele boss al Curții din 2010. Acest capo di tutti frutti e un apropiat al lui Traian Băsescu încă din vremuri imemoriale, pe când se trăgeau de șireturi prin FSN. Pe lângă privirea sa penetrantă, domnul Zegrean s-a mai făcut remarcat în istoria postdecembristă cu încercarea de a aplica un upercut Bisericii Greco-Catolice prin 2007.

Iulia Motoc: Deși, la o primă vedere, puteți avea impresia că o aveți în față pe blonda de la Drept, nu vă lăsați păcăliți. Doamna judecător are în CV mai multe articole ISI decât are premierul Victor Ponta citate în celebra sa teză de doctorat. Bașca, dacă rolul ăsta nu va fi un succes, ar putea oricând să joace un rol într-un alt remake, după Alexandru Lăpușneanu, în care gloata, reprezentată de Antena 3 și USL, urlă „capul lui Motoc vrem!”.

Aspazia Cojocaru: Cu o carieră de excepție și pe vremea lui Ceașcă, pe când dădea cu subsemnata pe la Secu’, judecătoarea cu nume de mirodenie a CCR-ului cunoaște foarte bine și limba rusă, putând să se adapteze foarte bine la orice s-ar întâmpla în viitorul apropiat prin Românica noastră.

Valentin-Zoltán Puskás: Zoli bácsi, iredentistul de serviciu al Curții Constituționale, a fost numit în funcție la propunerea UDMR, în 2007. Când nu-și bate capul cu mizilicuri de genul referendumului, domnul Puskás se joacă cu săbiuțele alături de Cavalerii de Malta și salvează domnițe care îl răsplătesc cu un ceardaș.

Petre Lăzăroiu: Deși îl cheamă Lăzăroiu, nu e frate cu Sebastian. Înainte de ’89 era un veritabil om al muncii, pendulând între cărțile de drept și paharele Berzelius pe la întreprinderea Mecanică de Utilaj Chimic București. Acum e un apropiat al Corinei Dumitrescu, nu la StanDford însă, ci la Universitatea Creștină „Dimitre Cantemir”.

Acsinte Gașpar: Judecătorul cu nume de strungar al CCR-ului, Acsinte a fost dintotdeauna înamorat de social-democrație și de Adelu premierul minune. Putem să punem pariu că el e judecătorul care l-a criticat pe Victoraș că nu i-a păzit mai bine fundul lui Bombo.

Tudorel Toader: Lui Tudorel îi plac foarte mult vilele. Mai ales alea construite ilegal. Altfel nu ne putem explica de ce, prin 2008, și-a ridicat și el o vilă ca tot omu’, pe vremea în care construcțiile mergeau brici, dovedind că PUZ-urile sunt o mare vrăjeală.

Ion Predescu: Ministru al Justiției pe vremea lui Votcăroiu, are, și el, o curiozitate: vrea să afle neapărat câți oameni cu drept de vot sunt în România în 2012. Prietenii știu de ce!

Mircea Minea: Parașutat în lumea miticilor de București, fostul șef al Catedrei de Drept Public de la UBB îi poate mulțumi lui Emil Boc pentru frumoasa robă vișinie pe care o poartă pe la sindrofiile Curții Constituționale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare