Cine sunt cei nouă oameni care vor decide soarta României

În vara aceasta, casele de producție ale celor din USL, reunite cu Traian Băsescu și PDL, au pus la cale un remake de zile mari al filmului „12 oameni furioși”.Doar că, asemenea unui banc de la Radio Erevan, cei 12 oameni sunt acum doar nouă. Și nu mai sunt jurați, ci judecători ai CCR. Pentru că acest blockbuster ne afectează pe toți, Academia Cațavencu vă prezintă, în continuare, principalii actori ai acestei noi distribuții.

Augustin Zegrean: Este marele boss al Curții din 2010. Acest capo di tutti frutti e un apropiat al lui Traian Băsescu încă din vremuri imemoriale, pe când se trăgeau de șireturi prin FSN. Pe lângă privirea sa penetrantă, domnul Zegrean s-a mai făcut remarcat în istoria postdecembristă cu încercarea de a aplica un upercut Bisericii Greco-Catolice prin 2007.

Iulia Motoc: Deși, la o primă vedere, puteți avea impresia că o aveți în față pe blonda de la Drept, nu vă lăsați păcăliți. Doamna judecător are în CV mai multe articole ISI decât are premierul Victor Ponta citate în celebra sa teză de doctorat. Bașca, dacă rolul ăsta nu va fi un succes, ar putea oricând să joace un rol într-un alt remake, după Alexandru Lăpușneanu, în care gloata, reprezentată de Antena 3 și USL, urlă „capul lui Motoc vrem!”.Aspazia Cojocaru: Cu o carieră de excepție și pe vremea lui Ceașcă, pe când dădea cu subsemnata pe la Secu’, judecătoarea cu nume de mirodenie a CCR-ului cunoaște foarte bine și limba rusă, putând să se adapteze foarte bine la orice s-ar întâmpla în viitorul apropiat prin Românica noastră.

Valentin-Zoltán Puskás: Zoli bácsi, iredentistul de serviciu al Curții Constituționale, a fost numit în funcție la propunerea UDMR, în 2007. Când nu-și bate capul cu mizilicuri de genul referendumului, domnul Puskás se joacă cu săbiuțele alături de Cavalerii de Malta și salvează domnițe care îl răsplătesc cu un ceardaș.

Petre Lăzăroiu: Deși îl cheamă Lăzăroiu, nu e frate cu Sebastian. Înainte de ’89 era un veritabil om al muncii, pendulând între cărțile de drept și paharele Berzelius pe la întreprinderea Mecanică de Utilaj Chimic București. Acum e un apropiat al Corinei Dumitrescu, nu la StanDford însă, ci la Universitatea Creștină „Dimitre Cantemir”.

Acsinte Gașpar: Judecătorul cu nume de strungar al CCR-ului, Acsinte a fost dintotdeauna înamorat de social-democrație și de Adelu premierul minune. Putem să punem pariu că el e judecătorul care l-a criticat pe Victoraș că nu i-a păzit mai bine fundul lui Bombo.

Tudorel Toader: Lui Tudorel îi plac foarte mult vilele. Mai ales alea construite ilegal. Altfel nu ne putem explica de ce, prin 2008, și-a ridicat și el o vilă ca tot omu’, pe vremea în care construcțiile mergeau brici, dovedind că PUZ-urile sunt o mare vrăjeală.

Ion Predescu: Ministru al Justiției pe vremea lui Votcăroiu, are, și el, o curiozitate: vrea să afle neapărat câți oameni cu drept de vot sunt în România în 2012. Prietenii știu de ce!

Mircea Minea: Parașutat în lumea miticilor de București, fostul șef al Catedrei de Drept Public de la UBB îi poate mulțumi lui Emil Boc pentru frumoasa robă vișinie pe care o poartă pe la sindrofiile Curții Constituționale.

Te poftim să citești și...

Comentezi!?

comentariu

6 Responses to “Cine sunt cei nouă oameni care vor decide soarta României”

Read below or add a comment...

 1. Limon says:

  o tabără pare de bun simţ. Să vină şi nenea Zoltan.

 2. moshu says:

  basistii se cam imuptineaza pe zi ce trece

 3. neutr onu says:

  basinistii se imput(Esc)ineaza pe zi ce trece,dar,noaptea apar;copylotrii,cacarai,zeg(HE)reni,goagali,boturi imblanite(guzganieni),toti parca comandati(era sa scriu condamnati)pentru PIVNICEREASA si bagabontul(tontus de parisianus)!!!!

 4. Maldoror says:

  Troia din garaj
  Numai la noi în politică Odiseea este folosită ca hartă pentru navigatori, numai la noi Troia a fost mutată în garaj.
  Pentru mine garajul, nu-i un mister, nici casă conspirativă şi nici locul unde vin noaptea vedenii să facă rodajul la maşini. Uneori, poţi să depozitezi metaforele care nu mai ai unde să le înghesui în casă, poţi păstra sacoşele cu madicamente contra singurătăţii. În garaje, cîteodată, vecinii fac dragoste şi răsfoiesc manuale despre magnetismul erotic şi pentru că găseşti scule la îndemînă, poţi să măsori cu şublerul timpul care a mai rămas pînă începe ploaia.
  Dar, să conduci jumătate din ţară din garaj este ca şi cînd te-ai plictisit de oasele tale şi ai dori un schelet de pitic, este ca atunci cînd toţi generalii te părăsesc şi-ţi faci ordonanţa mareşal. Aici, poţi să afumi şuncă, poţi să-ţi încropeşti nişte amintiri artizanale sau să-ţi duci hainele, pline de arome primăvăratice, din vremea cînd te-ai pierdut în visele acelei femei.
  Troia românească s-a mutat în garaj. Cum să o primeşti pe frumoasa Elena în garaj? Aici, nu există un pat nici pentru o albină, ca să nu mai vorbim de un fagure întreg, cam cum îmi imaginez eu trupul născut din spumele mării. Cum să lupţi cu atîţi Agamemnoni, cînd în loc de gloanţe ai bujii, cînd în loc de grenade, ai bidoane cu ulei de motor, iar în loc de cătuşe ai cîteva curele de transmisie?
  Unde să primeşti corespondenţa de la Barroso? Garajul, nu a fost înregistrat la primărie, branşamentul electric a fost tras clandestin, iar conducta de apă care vine tocmai de la mare s-a corodat complet. Deşi, mi-am acoperit faţa cu un pseudonim aş îndrăzni să spun că poporul român a rămas fără adresă. La garaj, nu am văzut tricolorul fluturînd peste canistrele de benzină, nu am văzut stema ţării, asta poate şi din cauza cauciucurilor uzate a perioadei prea lungi de guvernare. Şi după cum văd mormanul de rable de lîngă garaj, cele mai multe fiind mărci feminine, nici nu cred că s-a cîştigat vreo cursă.
  Cearcănele prezidenţiale au cuprins şi garajul, apa din lighean cu care se promitea că va spăla sărăcia s-a evaporat. Preşedintele, în loc de ochelari, poartă două faruri ruginite, în loc de ceas are un aparat de kilometraj ciobit, cu limba blocată la ora la care România şi-a vîndut credibilitatea.
  Vă rog, să notaţi în stenograma de la garaj, dacă preşedintele, nu se eliberează singur din această reşedinţă, în semn de protest am să mut în coteţ.

 5. CCR joacă alba neagra

  Avem o Curte cu probleme,
  Care ne fură ce-am votat,
  În Marea Carte sunt embleme
  Ce vin spre noi acum…ciudat!

  Divergenţe

  Bade, Băse, fii atent
  C-ai înfipt cuţitu-n Ponta,
  El n-a plagiat latent,
  C-are în subsoluri nota.

  • Nestor says:

   Bade Nicule,eşti mare
   Când pui rima-n capul oiştii,
   Zi-le,că ne place tare
   Să râdem şi noi ca proştii!

Comenteaza...

*