HomePoliticCraiOlguța nu știe de ce a fost chemată la...

CraiOlguța nu știe de ce a fost chemată la brutărie

"Nu știu despre ce este vorba", le-a spus Lia Olguța Vasilescu jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA. O fi fost convocată la o cafea? Păi, să vedem dacă am putea să-i spunem noi, având în vedere faptul că doar în primii doi ani de mandat la Primaria Craiova, CraiOlguța a cheltuit peste 80 de milioane de euro (fără TVA), bani europeni în marea lor majoritate, care s-au dus în mare parte în zone de cumetrie politică.

Aproape 15 milioane de euro s-au dat pentru constructia unui Water Park firmei Delta Antepriză de Construcții și Montaj 93 SRL, fostă firmă portocalie care s-a reorientat rapid. C-așa-i în economia politică din România: din 4 în 4 ani trebuie să te reorientezi cui dai para-ndărătul. Firma despre care vorbim este a omului de afaceri cu bugetele statului Florea Diaconu. Potrivit colegilor de la Evz, Florea Diaconu a fost partener de afaceri cu Silviu Prigoană. Tot de la ei știm că Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Ștefan Pirpiliu (azi mare PNList), a fost în conducerea firmei de construcții. Apoi a venit rândul PSD să se asocieze cu Delta ACM 93 SRL. În noiembrie 2011, o asociere de firme având ca lider compania Delta ACM a încheiat un contract de aproape 27 de milioane de euro cu Administratia Străzilor din Primăria Capitalei condusă de Sorin Oprescu. Timp de patru ani, de banii primiți, trebuiau să se monteze coşuri de gunoi, bănci, ghivece de flori, stâlpi de iluminat și de protectie, suporturi pentru biciclete, bariere şi limitatoare de viteză, mă rog, ce-i lipsea Bucureștiului. În 2013, Delta ACM a reușit să pună mâna pe 100 de milioane de euro de la primăria Ploiești condusă de pesedistul Iulian Bădescu. Cinci ani doar trebuia să asfalteze și să întrețină străzi, bașca să monteze niște mobilier urban. Contractul nu a fost publicat în SEAP – dar asta nu poate constitui un impediment în calea para-ndărătului, nu?

Acum, sub tehnocrație, este posibil ca patronul Delta ACM 93 SRL să se fi asociat cu procurorii DNA.

Nici noi nu știm și nici nu vrem să dăm cu parul. Mai ales că până la restul de 80 de milioane de euro mai avem de contorizat.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare