HomePoliticGuvernCu tehnocrații la tablă sau cum l-a audiat oral...

Cu tehnocrații la tablă sau cum l-a audiat oral țața Birchall pe ministrul Cristian Ghinea

Tehnocratul Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, ar merita un premiu pentru calmul de care a dat dovadă la audierile din comisia de afaceri europene a Camerei Derutaților. Interogatoriul pe care această țață de Berceni i l-a luat ministrului Ghinea survine ca urmare a unei scrisori deschise pe care tehnocratul i-a adresat-o lui Victor Ponta și în care plagiatorul era acuzat că minte ca un porc (traducerea noastră) atunci când acuză Guvernul de incompetență în atragerea fondurilor europene. După publicarea acestei scrisori, țața Ana Birchall, președinta comisiei de afaceri europene a fost convocată la partid și desemnată să-l ciomăgească pe tehnocratul impertinent. Bircelița s-a executat iar ce-a ieșit este demn de cocina din care această femeiușcă politică a răsărit.

Băi, Tonta, ești cam porc, zice în fond Ghinea, care formulează iscusit niște idei filozofice în care regăsim numele unui celebru bandit informatic. Ia să vedem:

”Domnule Ponta, a te durea în cot de români înseamnă să acaparezi sistemul informatic al țării, să-l folosești în interesul personal, să încurci și să umilești cetățenii punându-i pe drumuri de la o instituție a statului la alta. În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente și scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele. Întrebând cum s-a ajuns la asta, funcționarii dau din umeri și șoptesc: „Ghiță”.

Știați încă din 2013 – prin Regulamentul Parlamentului European nr. 1303 – că avem nevoie de un sistem IT funcțional care să rezolve transparența banilor europeni. Ați avut doi ani la dispoziție să rezolvați această necesitate. Nu ați făcut-o. Nu ați știut sau nu ați vrut? Știți ce șoptesc angajații din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastră? Ați ghicit: „Ghiță”.

Chemat la audieri de inchiziția pesedistă pentru delict flagrant de sinceritate, Ghinea a fost pus pe coji de nucă de grupul de derutați pesediști condus de Bircelița. Timp de două ore femeiușca a vorbit non-stop conducînd audierile ca-n filmele cu Moldovan și Limbă în care deținuții comuniști erau anchetați de Siguranță. Bietul Ghinea nu apuca să răspundă la o întrebare că sfertodocta pesedistă intervenea cu precizări tembele și-l punea la punct. La audieri a fost prezent și banditul informatic Ghiță, cel vizat de scrisoarea lui Ghinea. Și ca să dea și el un pumn, se folosea de culoarul făcut de Bircelița sau de zgomotul de fond al babuinilor socialiști din comisie ce păreau a nu avea habar nici măcar despre terminologie. A fost nevoie ca Nazare și Anastase să se retragă de la circul jenant pentru ca mascarada să înceteze. Iar Ghinea n-a ratat șanșa să explice că ministerul pe care-l conduce utilizează sisteme informatice de la STS pentru că nu vrea să riște o licitație la care să vină și Ghiță cu fraudarea, așa cum e bunul obicei în statul român condus de PSD. Bună tare asta!

Rar mi-a fost dat să văd un asemenea nivel de țățism și ghiolbănie într-o instituție a statului. Cu astfel de manifestări, Parlamentul nu-și va câștiga niciodată credibilitatea și respectul pe care-l clamează. Pare greu de înțeles comportamentul acestei dudui care confundă comisia Parlamentului cu ograda lui tac-su. Dar dacă ne scotocim prin hard disk ne amintim că Bircelița a fost protagonista unui filmuleț extrem de interesant (nu, nu la ăla porcos ne referim) în care-i oferea prostănacului Micea Geoană 5000 de euro pentru un loc de deputat. Spre deosebire de producția porno pe care duduița a contestat-o în instanță și a câștigat procesul, filmul în care îi plasa mălaiul lui Geoană a fost confirmat de Anca Alexandrescu, fostă consilieră a lui Adrian Năstase. Se întâmpla în 2009 iar Bircelița se face că a uitat. Uite că noi n-am uitat!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare