HomePoliticGuvernDăncilă l-a contrazis pe Descarte. Nu gândește, dar există

Dăncilă l-a contrazis pe Descarte. Nu gândește, dar există

Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a reușit să dezmintă una dintre cele mai celebre aserțiuni ale filosofului francez Rene Descartes.

Acesta a lansat maxima “gândesc, deci exist”. Premierul Viorica Dăncilă a demonstrat însă că pentru a exista nu este necesar să și gândești. Academia Franceză ia, acum, în calcul să-i acorde și o distincție premierului României. Mai mult decât să demonstreze că individul poate exista și fără să gândească, teoreticianul Viorica Dăncilă a dus cercetarea sa la nivelul următor. Dăncilă a demonstrat că, mai mult decât doar să reușești să subziști, fără să gândești, poți chiar să avansezi în cariera politică.

Academicienii francezi nu înțeleg însă cum de studiul Vioricăi Dăncilă nu este apreciat de mediul universitar din România. Francezii sunt convinși că ideea românilor că un premier ar trebui să și gândească este depășită, iar experimentul realizat prin instalarea Vioricăi Dăncilă în fruntea statului este unul extrem de curajos și demn de apreciat, având în vedere că a reușit să contrazică toate definițiile de până acum pentru această funcție.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare