Daţi un leu pentru peneleu!

de Spartakus , 01 februarie 2012
Homeless man begging for money

Decizia parlamentarilor USL de a renunţa la diurne, indemnizaţii şi alte forme de ajutoare financiare, pe care le primeau de la stat în schimbul biluţelor mototolite în nas cu atâta talent, a fost primită diferit de aceştia. Cei mai bogaţi, care mai au încă osânză de supt, în ciuda anilor lungi de când n-au mai pupat guvernarea, nu au fost foarte afectaţi. Cei mai puţin avuţi se află însă într-o situaţie dificilă, pentru că nici ei şi nici copiii, nepoţii, verii de gradul II, başca amantele, nu aveau altă sursă de venit în afara salariului  lor de parlamentar! Însuşi Crin Antonescu a declarat că îi va fi foarte greu să se descurce cu banii, de acum înainte.

Este drept că, potrivit declaraţiei de avere, liderul PNL are peste trei sute de mii de coco în conturi, iar distinsa lui soţie umflă lunar de la Bruxelles 14.000 de euroi, ca europarlamentar, dar îl ştiţi pe Floricel cât e de chivernisit: cine îi garantează lui că din 2014 va fi preşedinte? Nimeni! Păi şi-atunci, de ce să se apuce să toace banii aiurea, când nimic nu e sigur? Mai bine, spune el, se împrumută de la prieteni şi de la cunoştinţe, dar şi aici e o problemă, că nici amicii nu prea mai au bani. S-ar duce, de pildă, la avocatul Fenechiu, dar ăla e falit de când n-a mai picat niciun rechin gras şi corupt la drum de seară, s-ar duce la petrolistul Patriciu, dar şi ăsta cam arde gazul, lichidează magazine şi închide ziare, de un’ să-i dea? Nici Felix nu o duce mai bine şi apoi în 2012 are o grămadă de năşit, că e an electoral. Unde mai pui că mâine-poimâine botează Găbiţa Vrânceanu-Firea-Pandele, doar n-o să se ducă la botez ditamai Varanul fără să lase şi el măcar nişte fise de 50 de bani în cristelniţă!

Inspirat de colegul de partid Mircea Diaconu, care i-a şoptit la ureche că „mâna întinsă care nu spune o poveste sau măcar un discurs, ceva, nu primeşte pomană”, Crin Antonescu încearcă, se pare, să se descurce cum poate. Mai mulţi cititori ne-au semnalat prezenţa, la intersecţia străzilor Ştirbei-Vodă – Schitu Măgureanu, a unui bărbat care semăna foarte mult cu distinsul politician, cu singura excepţie că era îmbrăcat foarte sărăcăcios şi părea extrem de odihnit. O bătrânică în vârstă de 83 de ani, care trăieşte din pensia de urmaş a soţului, fost colonel de securitate, a fost atât de impresionată de drama trăită de parlamentarii PNL – mulţi dintre ei colegi cu răposatu’ – încât a înfiinţat deja pe Facebook un grup de iniţiativă intitulat „Daţi un leu pentru peneleu!”. Ea spune că liberalii fac parte dintr-un partid de tradiţie şi ar fi absurd să moară de foame tocmai ei, care au fost, de la Brătianu încoace, extrem de bine hrăniţi. Aşa că toţi cei dornici să ajute parlamentarii liberali sunt bine-veniţi: se acceptă donaţii pe card, bani cash, cecuri în alb şi bonuri de masă, ba chiar şi haine second-hand, da’ să fie fracuri!

Loading...

Comentarii

+