HomePoliticDavai ceas, davai moşie, haraşo Preşedinţie!

Davai ceas, davai moşie, haraşo Preşedinţie!

Cătălin Predoiu (ştiţi voi, "nulitatea" aceea cu prune în gură promovată de Băsescu şi recuzată acum tot de el) a spus la Convenţia de fuziune între PNL şi PDL aşa: "Suntem în 27 iulie, adică în 26 iulie, ora două fără zece, domnule Ponta ceasul dumneavoastră a început să ticăie, în 26 iulie, la două fără zece, ceasul victoriei nostre a început să bată". Nouă nu ne plac, de regulă, miştourile şi preferăm să fim analitici. Să vedem, aşadar, cum ar trebui interpretate cuvintele lui Predoiu, desluşite cu greu de lingvista EBA printre prunele invocate:

1. Ceasul lui Ponta ticăie pentru că a fost pusă pe anulare alarma programată să-l trezească pe Antonescu Preşedinte în noiembrie. Astfel, cum personal a declarat, Ponta a rămas fără singurul contracandidat cu şanse reale de a ieşi pe locul doi, după el.

2. E posibil ca, deşi ajuns pe cai mari, actualul premier să nu fi renunţat la Ulysses Nardin-ul lui cumpărat din China cu 100 de dolari oferta de 3+1. Asta din consideraţie faţă de noua prietenie şi cooperare româno-chineză în plin avânt de ambele părţi. Numai că respectivul dispozitiv a rezistat şi aşa prea mult, fiind achiziţionat acum vreo 6-7 ani. Faptul că încă mai ticăie, chiar dacă nici ora Beijingului nu o mai indică exact, e o dovadă a înaltei tehnologii chinezeşti pe cale de a fi implementată în România.

3. Tot ce-am presupus la punctul anterior este total inexact, Ponta purtând acum cu mândrie un ceas rusesc "Aviator" ce nici într-o catastrofă aviatică nu se zgârie, nu se strică şi nu îi pasă. Rezistenţa acestor ceasuri se testează la producător trăgându-se în ele cu rachete sol-sol, mai ieftine acolo decât orologiile de mână ruseşti. E normal să ticăie, măi dragă Predoiule, orice bombă face aşa înainte de explozie!

4. N-a fost vorba, de fapt, de niciun ticăit al vreunui ceas, ci de acela al unui device băsist strecurat strategic sub masa prezidenţilor convenţiei, în lipsa unei invitaţii către fostul amic, partener şi patron la eveniment. Fapt cauzat de insistenţa lui Băsescu de a-şi plasa în prim-plan pe eşichierul dreptei PMP-iste bomba politică blondă; care, deşi încă explozivă în anumite situaţii, în cele politice nu mai ticăie de mult şi aduce doar fâsuri în intenţiile de vot. De-asta îi şi ticăie aşa de tare ceasul lui Ponta, simţind că el va da ora exactă după noiembrie în România. Tiranule, ţi-a sosit şi ţie ceasul, pe mâna ta!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare