Din Băicoi până-n Călan, nu-i român ca domnu’ Dan!

Într-o atmosferă de înaltă vibraţie catodică, membrii Partidului Poporului Dan Diaconescu s-au adunat la casa lor (adică tot a Poporului), să pună ţara la cale şi să socotească numărul de cârnaţi recordmeni care ar putea ieşi din maţele tuturor ciocoilor care o asupresc momentan. Pestriţa adunătură a asistat până la ore târzii din noapte, că doar era obişnuită, la discursurile interminabile ale oratorilor, care au confundat adesea microfonul de la tribună cu cel din studio şi or fi crezut, probabil, că sunt plătiţi tot la minutul de emisie. Tema centrală – şi, de altfel, singura – a vorbitorilor logoreici a fost salvarea României de sub călcâiul de fier al tiraniei băsiste, dar şi de ameninţarea ciocoilor din USL, salvare pe care doar „domnu’ Dan” o poate aduce.

La auzul atâtor linguşeli ditirambice, salvatorului cenuşiu din Caracal îi râdea buza, dar se ţinea tare, să nu izbucnească în râs. Rând pe rând, au luat cuvântul feluriţi agitatori scăpaţi parcă de la salonul de agitaţi, din care s-au remarcat, ca de obicei, viitorii miniştri (cred ei şi nu care cumva să-i contraziceţi!) Sorin Ovidiu Bălan şi Mircea Chelaru, care au promis boborului ce-şi dorea acesta mai mult să audă: sânge pe pereţi, corupţi băgaţi la beci şi triplarea numărului de saltele în puşcării.

N-au lipsit nici momentele poetice şi artistice, doar ştie toată lumea că în niciun alt partid nu sunt mai mulţi beletrişti decât în PPDD, iar unul dintre invitaţii de onoare a fost Marcel Pavel, care a cântat susţinătorilor lui Dan Diaconescu câteva melodii în ton cu situaţia, adică de inimă albastră. De astă-dată, cantautorul n-a mai măcelărit imnul. Şi, dacă vine PPDD la putere, nici nu va mai avea ocazia să o facă, întrucât, cu siguranţă, versul acela controversat va fi modificat, simplu şi la obiect, printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului condus de Magda Ciumac: Dan în loc de Traian, ca să nu se mai işte discuţii.Te poftim să citești și...

Comentezi!?

comentariu

4 Responses to “Din Băicoi până-n Călan, nu-i român ca domnu’ Dan!”

Read below or add a comment...

  1. Dorin Ciobica says:

    ‎”Ar fi putut fi organizator de chermeze într-un tîrg de provincie, ar fi putut, în cel mai bun caz, să facă o carieră de activist în vreun consiliu judeţean din Oltenia. Dar pentru că sîntem în România, acest ins „fără însuşiri“ (cum ar fi spus Musil) a devenit milionar şi vedetă. ( A. Plesu )

  2. Mathushalem says:

    Daca va mai aduceti aminte de Marin Sorescu, un om de litere oltean, ce a scris versuri si proza, si care a trecut la nefiinta, acesta avea un “cap-de-opera”, dupa parerea mea de o valoare artistica relativ unflata de propaganda vremii, si anume “Eminescu n-a existat. A existat numai o tara frumoasa, La o margine de mare…” si continua astfel insiruind fel de chestii pe care el le credea, patruns fiind de fiorul liric, relevante. Bun. Corolarul era…” Si pentru ca toate acestea Trebuiau sã poarte un nume, Un singur nume, Li s-a spus Eminescu.” Eh..nu ma pretind Marin Sorescu si cu atat mai putin inclin sa-l compar pe DD cu Eminescu…dar, de dragul paralelei literale nu ma pot impiedica sa remarc faptul ca impostura, demagogia, falsitatea, cabotinismul, cinismul, vanzarea de iluzii, promovarea si perpetuarea falselor valori, “trebuiau sa poarte un nume..un singur nume…si atunci li s-a spus “Diaconescu”…Dan Diaconescu. Adresa internet a poeziei – http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/trebuiau.php

  3. matt says:

    Spartakus ,gata, te-ai lins pe bot si de repartitie de casa si de douaj de mii de euro :) )

Comenteaza...

*