HomePoliticParlamentFie politicianul cât de mic, tot s-ar deplasa extern...

Fie politicianul cât de mic, tot s-ar deplasa extern un pic

Pofta de bani publici nu ține de culoarea politicienilor. Cine spune că lupul fost portocaliu putea fi pus paznic la oi în timp ce numai ăla roşu şi ăla galben (în haiticul cărora s-au topit și portocaliii) sunt flămânzi şi cruzi se înşală amarnic.

Dar mai bine să depănăm o poveste. Cică, demult, pe vremea când deschideai radioul şi auzeai un ţăcănit, iar în cele două ore de program TV vedeai “Țăcănitul”; pe vremea când într-o duminică circulau maşinile cu numere de înmatriculare cu soţ, iar în cealaltă cele fără soţ – asta dacă nu dădea “Țăcănitul” (și sinistra lui soție) un decret că e zăpada cât gardul și rămâneau românii cu mașinile-n fața casei până aproape de sfârșitul primăverii; pe vremea când raţia de ulei pentru lunile de primăvară o luai toamna, iar pâinea se distribuia numai pe bază de buletin, ori, când pentru a cumpăra o pungă cu bomboane de pom, trebuia să ai cunoştinţe foarte bune la cofetărie, exista un popor „fericit” în îndobitocirea sa. Vestea bună este că acest popor nu ne-a părăsit, a rămas acelaşi. S-au schimbat doar generaţiile de securiști și slugile lor politicienii şi tehnicile de îndobitocire. Şcoală nu se mai face nici măcar aşa cum se făcea. Există, ce-i drept, mai multe verigi la lanț și mai multă libertate la lătrat şi înjurat, dar oricum nu foloseşte nimănui acest lucru. Sau, dacă profită cineva de înjurături şi lătrături, aceia sunt tot securiștii și slugile lor, politicienii care au fost cocoţaţi la vârful puterii pentru reprezentare. Vedeți dacă nu i-am lustrat la timp?

Dezinformarea prin intoxicaţie cu ştiri şi banalităţi a devenit politică de stat, iar minciuna un mod de viaţă pentru cei care ne conduc. Pe vremea abuziv-împuşcatului, în lunile de iarnă şi început de primăvară, când se închidea circulaţia maşinilor proprietate personală, buletinul meteo-rutier era împărţit în două părţi distincte. Cel meteo anunţa timp frumos în curs de încălzire, iar cel rutier drumuri acoperite cu polei şi ninsori abundente, ca să justifice menţinerea închisă a circulaţiei auto.

Acum se circulă și încă cu supra-măsură. Nici n-au trecut bine două luni din an și șparlamentarii senatori sunt îngrijorați că au cheltuit deja o treime din banii pentru deplasări externe pe acest an. Senatul are alocat pentru 2016 un buget de numai 900.000 lei pentru deplasările acestea externe. Bani puțini, care nu ar ajunge nici măcar cât pentru a toci o pereche de șlapi de către Instituția Primei Vacanțe întreruptă de Concediu a României. Așa că senatorii fac și ei cee ace știu mai bine: apelează la buzunarele Patriei pentru o suplimentare.

Bun: este politica făcută prost, făcută de proști, cu proști, pentru proști, sau toate acestea la un loc? (Cred că ar fi prea multe de spus)

Oricum, în politică niciodată 1 + 1 nu face 2, iar tactica și strategia nu se fac la modul transparent și nu conțin altă morală decât cea a învingătorului și învinsului – restul este mâncat politic correct cu polonicul, cântec de sirenă, minciună pe față și cină pentru lupii moraliști. Așa că Poporul să facă bine să muncească, să scoată banii pentru deplasările externe ale aleșilor săi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare