HomePoliticIliescu pentru Novaya Gazeta: am aprobat locația CIA, dar...

Iliescu pentru Novaya Gazeta: am aprobat locația CIA, dar după ce am informat Kremlinul!

Ion Iliescu a afirmat în Der Spiegel c-a aprobat personal o "locație CIA" în România, susținând că nu cunoaște cum au folosit-o americanii. Întrucât au apărut speculații neprincipiale și multe de-a dreptul impertinente, dl Iliescu a revenit cu detalii în Novaya Gazeta:

"Deoarece nu doar în țară, ci și în presa rusă am putut citi considerații neavenite asupra inițiativei mele de atunci, găsesc necesar să precizez: am semnat pentru locația CIA numai după ce am informat partenerii noștri tradiționali din Kremlin. Se știe din presa vremii că încă mai aveam fir roșu cu Moscova, pe care îl foloseam după ce eu și Bush ne strângeam mâinile tovărășește. Dacă nu este nimeni din Kremlin să-și amintească asta, înseamnă că ori s-au pierdut înregistrările vechi, ori cineva acolo a fost prea beat ca să consemneze corect evenimentul. 

Eu, în această privință, îmi simt conștiința mai curată chiar și decât în cazul mineriadelor. Sunt un om care întotdeauna și-a făcut datoria și n-a precupețit niciun efort în respectarea angajamentelor României. Sper că măcar informațiile pe care le-am trimis după expirarea mandatelor mele, privitoare la baza de la Deveselu, au fost arhivate corect. Ce spune presa din România nu mă interesează, dar m-a durut când o anumită parte a presei rusești m-a învinuit de rea credință. Transmiteți din partea mea cele mai bune urări Președintelui Putin și mult succes în lupta lui de reînfrățire a popoarelor ex-sovietice!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare