HomePoliticÎn politică îţi trebuie păsărică

În politică îţi trebuie păsărică

Lui Cristian Diaconescu i s-a făcut o cinste de zile mari şi alese: "Am avut o discuţie cu preşedintele, de rutină. I-am solicitat să-mi facă onoarea de a semna primul pe lista mea de susţinători pentru candidatura în alegerile prezidenţiale. A făcut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate". Onoarea e onoare, numai că noi avem oroare de ambalajul standardizat şi sec în care sunt oferite relatările oficiale. Suntem în posesia unor păsărici (nu ciuvici) excelent dresate pentru a ne furniza adevăratele variante ale evenimentelor politice. Păsărica Nuţa (nicio legătură cu prostiile ce vă trec vouă prin cap), agent de informaţie pe divizia Cotroceni, ne-a şoptit conţinutul intim al convorbirii dintre cei doi. Îl dăm şi noi mai departe, dar din dar se face raiul – până ni s-o da roiul după victoria lui Ponta din noiembrie.

T.B.: Băi, Cristi, eu îţi semnez primul, că doar tot eu am fost primul cu ideea candidaturii tale. Da' sper că realizezi în ce mă bag; mă taie nebuna de pe locul întâi pe lista ei, nu-i iese din cap că ea o să fie candidatul unic al dreptei! Fac asta pentru tine că eşti băiat bun şi mă bârfeai elegant când erai în grupul infracţional organizat!

C.D.: Domn' Preşedinte, eu niciodată nu v-am criticat făţiş prin emisiuni, ca aceia care ne spun că-s de stânga prin geamurile BMW-urilor. Am  punctat, uneori, disfuncţionalităţi mărunte în discursul dvs. public, prin raportarea la rigorile juridice şi reglementările constituţionale.

T.B.: Da, bă, mărunte – ca aia mică de la Realitatea pe care studiai tu constituţia după ce te dădeai integru în platou…aia… Maior, Bărnuţiu sau Şincai, nu mai ştiu cum îi zice Cristinuţei…hăhă…mică, da' bună de tot ziaristă-păsărică…hăhăhă!

C.D.: Sunt perplex, domnule Preşedinte, aţi aplecat urechea la calomniile josnice din presa de scandal! Eu n-am crezut niciodată ce spuneau aceiaşi scormonitori în mizerii despre aşa-zisele dvs. slăbiciuni vopsite blond!

T.B.: Uite de-asta îmi place mie de tine, că o bagi la ştol cu aere universitare! N-am aplecat eu urechea, mă Cristi, am nişte băieţi de încredere şi foarte atenţi la meserie. Cred că mai e pe undeva raportul, vrei să-l caut acum?

C.D.: Dacă pregăteşti cu cineva o emisiune pe care o vrei profesional preparată într-un cadru restrâns, asta nu înseamnă că te-ai dus acolo pentru sex! Dvs. nu v-aţi meditat niciodată în particular când eraţi tânăr?

T.B.: Hăhăhă…de multe ori, mai ales când aveam ore de navigaţie cu profesoarele din Bangkok! Şi pe mine mă interceptau băieţii atunci, unul dintre ei mi-a dat nişte casete mişto rău după Revoluţie. Căpitanul Val-Vârtej eram!

C.D.: Domn' Preşedinte, mă puneţi într-o postură…nu ştiu cum să zic…dar nu zic, sunteţi politicianul pe care îl admir şi nu pot să vă contrazic!

T.B.: Aşa, mă, să ne avem ca fraţii de dreapta, să nu ne-o tragă alţii cu stânga, cum i-o trăgeai tu Cristinuţei şi pe dreapta, şi pe stânga, dar mai ales pe centru! N-o da cotită iar, că am şi caseta asta!

C.D.: Nu mai spun nimic, eu venisem aici pentru semnătură şi să stabilesc cu dvs. ce o să prezint presei. Deci?

T.B.: Zi-le că am semnat din considerente ideologice şi ca suport pentru un om serios, echilibrat şi pregătit multilateral ca tine. Băi, da' eşti multilateral tare, mi-ar fi jenă să ne măsurăm în filmări! Hai, te-am pupat, trebuie să mă gândesc cum îi explic fidelei mele susţinătoare. Cred că mă demite pentru ciobanul Artimiţă!

C.D.: Trăiţi, domn' Preşedinte! Mi s-a părut că păsărica aceea înregistrează, o să păstraţi şi acum caseta?

T.B.: Uşşş! Băi, sper că n-a fost o păsărică trimisă de Voiculescu, ci una de la Academia Caţavencu! De la ăştia scot ieftin materialul, la cum se vinde presa de umor!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare