HomePoliticÎntre dragon şi bazileu

Între dragon şi bazileu

Pentru a ridica mârlănia la rang de virtute, Klaus Iohannis pronunţă sacadat prenumele contracandidatei. Vaa-si-liii-caaaaa. Asta când se află în budoarul politic, că pe ring nu iese de frică să nu-i sară proteza şi firele nevăzute. 

Ironia preşedintelui e cu dedicaţie. 

Marioneta sistemului îşi bate joc de contracandidata sa, pentru că aşa dă bine la lumea sedusă şi spălată pe creier. 

Ţâfna prezidenţială e bună pentru bazinul de ţestoase în care se lăfăie crocodilul. Acolo unde neiniţiaţii vor sânge pe pereţi. 

Coprocraţia nu ştie că Vasilica e nume de rege, iar Werner, un nume de soldat de gardă. Unul care tronează şi altul care serveşte. 

Werner provine din anglo-saxonul Warnier, compus din două warin (gardă) şi hari (soldat). Concluzie: Werner e un soldat de gardă, un pretor, nu un împărat.

Vasilica este forma feminină a numelui Vasile, care derivă din numele de origine greacă Basileios care inseamnă regal, un derivat al cuvântului „basileus” si care se traduce prin rege, conducător… că tot e la mare căutare și Vasilica Dăncilă și Vasile Cîțu.”, scrie liberala Săftoiu, în semn de îndreptare etimologică. 

Cui să spui?

E lumea ciumei. Norodul vrea sânge. Nu cunoaştere sau sfinţire. Votanţii de azi ai dragonului nu caută basileuşi ci fureri. Peste câţiva ani vor veni să ne întrebe de unde ştiam că răul se întronează, asemenea lui Lucifer împărat. 

E timpul dărâmării, nu al construcţiei. Eclesiaştii nu-s mai la modă într-o lume în care omul dus cu pluta de pădurari habar nu are că un arhonte nu e fotbalist suedez. 

Cât poate duce dragonul plăcuţa suedeză? Se întreabă zdravenii la cap. 

E timpul în care lustruitorii de bocanci devin încălţaţii în bocanci şi ridicaţi la rang de prim dregători. Bietul, pretor a ajuns precum Caligula împărat. 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare