HomePoliticIohannis promite să poarte căciulă de blană și mâine,...

Iohannis promite să poarte căciulă de blană și mâine, de ziua lui Ceaușescu

Prezent la Iași, alături de premierul Cioloș, de Valerică Zgonea și de noul coleg al acestuia, Alexandru Ioan Cuza, președintele Iohannis a venit îmbrăcat ca-n miezul Siberiei. Surse bine informate ne-au lămurit că șeful statului era încotoșmănat așa nu pentru că la Iași ar fi fost foarte frig, ci pentru că se pregătește de un scurt concediu de o lună și ceva în nordul Canadei și vrea să se obișnuiască din timp cu hainele groase.

Pe lângă paltonul de doi metri lungime pe care și l-a ținut numai pe el, ca să nu fie nevoit să-l dea jos și să mai facă o criză de istericale pe motiv că nu i-l cară nimeni, președintele a purtat, pe cap, și o frumoasă căciulă de blană, care le-a amintit celor prezenți, și în special lui Moș Ion Roaită, de minunata perioadă pe care cu mândrie o numeau ”Epoca Nicolae Ceaușescu”. ”Io când l-am văzut cu cășiula șeea pi cap am avut un dija-vu: am crezut că mi s-o izbândit rugășiunile fierbinți la moaștele Cuvioasei Parascheva și o înviat tovarășu Ceaușescu să ne mărească pensiile”, ne-a declarat, între două sarmale înfulecate, un pensionar din public.

Într-adevăr, asemănarea dintre Klaus Iohannis și Nicolae Ceaușescu este izbitoare, mai puțin faptul că Pingelică mai și vorbea. Flatat, la rândul său, de comparație, președintele a promis că va purta aceeași căciulă și mâine, când se împlinesc 98 de ani de la nașterea lui Ceaușescu:

”Nu mă deranjează să fiu comparat cu Ceaușescu, pentru că, din câte văd în sondaje, el stă mult mai bine, la popularitate, decât mine. Pe Ceaușescu l-ar vota oricând cel puțin jumătate dintre români, pe mine cred că nu mă mai votează nici naiba”, a recunoscut, puțin trist, Iohannis. Președintele a mai spus chiar că i-ar plăcea să-l confunde lumea cu Ceaușescu, și nu doar judecându-l după căciulă: ”Ceaușescu a făcut multe lucruri bune: a făcut autostradă, a făcut metrou, a făcut blocuri… Și, din câte am înțeles, are și o casă memorială la Scornicești. Nu m-ar deranja, dacă tot mă compară lumea cu Ceaușescu, să-mi dea și casa lui, căci, după cum știți, eu tocmai am pierdut una în instanță”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare