Iohannis se joacă de-a “vați ascunselea” cu Dăncilă

de Laurenţiu Muşoiu , 13 noiembrie 2019

Teama de victorie se pare că l-a determinat pe marele învingător din turul întâi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis, să se joace de-a “vați ascunselea” cu adversara sa, Viorica Dăncilă.

Antrenată de fostul patron vedetă de televiziune, Cosmin Gușă, candidata din Teleorman și-a tras kimono-ul pe ea și este pregătită de o partidă de judo electoral cu actualul șef al statului.

Este duelul cel mai ușor de organizat între cei doi, o dezbatere în cadrul unui talk-show televizat fiind greu de gestionat pentru orice moderator. Principalul motiv pentru care este foarte dificil să avem o dezbatere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă este acela că trebuie dialogat în germană cu actualul șef al statului, iar candidata Partidului Social Democrat, la rândul său, nu cunoaște limba română. Iar în ceea ce privește un eventualul dialog în limba engleză, atât Dăncilă, cât și Iohannis, ne-au demonstrat că nu este cazul.

Liberala Alina Gorghiu, care se ocupă de campania lui Klaus Iohannis, a spus că Partidul Național Liberal se gândește la modul în care vor aborda campania pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale și că se va stabili dacă este sau nu nevoie de o confruntare cu Viorica Dăncilă. Dacă însă liberalii se vor gândi la fel de mult cum s-au gândit până să intre la guvernare, sunt șanse foarte mari să se termine numărătoarea voturile înainte ca dezbaterea să aibă loc.

În aceste condiții, se prefigurează lansarea unui film mut în campania finală pentru Palatul Cotroceni, în care actorii Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă ar putea avea chiar roluri secundare.

Nedumerit este și cel care a fost candidatul alianței USR-PLUS, Dan Barna, care încă nu știe în peluza cărui jucător să-și procure bilet.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este cel mai relaxat, având încă la dispoziție suficient timp pentru a își alege locul în loja oficială. După scorul bun opținut, Hunor trebuie să se orienteze spre un fotoliu cât mai călduț.

Loading...

Comentarii

+