HomePoliticLiderii omenirii s-au strâns să-și salveze habitatul, dar s-au...

Liderii omenirii s-au strâns să-și salveze habitatul, dar s-au răzgândit: poluarea le vine mai bine

 

[image image-id=”50602″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Greta”]

Greta Thunberg, o tânără activistă pe probleme de mediu din Scandinavia, i-a atacat cu un nimicitor discurs viking, la ONU, pe liderii planetei din cauza destrăbălării cu care tratează distrugerile planetei, aflați într-un summit la New York taman pe speța asta. Gretei i-au lipsit negreșit toporul, scutul și mai cu seamă coarnele vikinge, cum purtau strămoșii ei când au descoperit America, altfel i-ar fi convins pe toți, cu Trump în frunte, să renunțe la industriile care transformă planeta într-o rană mizerabilă și puturoasă.

Patrioată convinsă, cu cele mai viscerale grețuri când calcă prin locuri străine, sora lui Hansel a țipat că „nu ar trebui să fiu aici, (…ci) de cealaltă parte a oceanului”. Fetița tremura de furie și de indignare că nu poate să meargă la școală… și să fim serioși, cine n-ar prefera să stea în băncile unui liceu suedez de provincie decât să fie nevoit să îi urecheze pe niște pierde-vară precum președinții lumii, care mai erau și trântiți plocon în buricul New Yorkului? „Mi-aţi furat visele şi copilăria cu vorbele voastre goale”, i-a șuierat ea pe liderii năuci că până și un copil își dă seama de cât de scelerați, meschini și putrezi sunt, fără să bănuiască măcar faptul că fata deja le calcă pe urme, cu o minunată precocitate, construindu-și încă de pe acum un început solid de carieră politică, fiindcă este singura puștoaică de 16 ani aflată în mijlocul celor mai puternici oameni de planetă.

La sfârșit, viitoarea Merkel a Suediei a fost, în ripostă, bombardată cu o rafală de aplauze, care au asurzit ditamai sala de întrunire a Adunării Generale. Liderii popoarelor băteau cu atâta forță din palme de parcă ar fi trântit cele mai grozave scatoalce și sudălmi în obrazul fetei –lucru pe care ar fi preferat să-l facă – care i-a numit cu toate jignirile și acuzele posibile. Dar, diplomați din născare, liderii știu să înghită, și i-au promis Gretei din priviri vii că vor distruge și mai tare planeta, doar așa, că i-a făcut de toată jena în fața națiunilor pe care le conduc spre pierire.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare