HomePoliticManifestul Partidului Mișcarea Populară pe înțelesul tuturor

Manifestul Partidului Mișcarea Populară pe înțelesul tuturor

De când Sebastian Lăzăroiu tot vedea zâne și Albe ca Zăpada pe pereți, mai mulți politicieni, declarați de Dreapta, au tot început să-și construiască partide, partidulețe, fundații, asociații de locatari, toate marketate asemenea detergenților: curăță 99% din pete și sunt mai pure decât toate celelalte partide, partidulețe, fundații, asociații de locatari. Pe scurt, sunt mai curați și mai uscați decât toți ceilalți la un loc. Realitatea însă îi contrazice pe toți, unul câte unul. De la Noua “să facem o țară ca Soarele sfânt de pe cer” Republică, până la Forța Civică a lui MRU, bine tunată în roșu în compania lui Ion Bazac, fost ministru al sănătății din partea PSD-ului și trecând prin Inițiativa România Liberală, care e orice, dar numai liberală nu, ajungem, într-un final, și la ceata de pițigoi adunată de Băsescu (curat constituțional, Coane Fănică) și pusă să se miște popular. Schema le-a ieșit cumva PMP-iștilor până să vină coana Leana Udrea și să se joace de-a alimentara prin partid, băgându-l pe ușa din față pe Marin Anton, fost pedelist, fost penelist, fost aproape pesedist, și închizător de supermarketuri.

Ținând cont de toate acestea, m-am gândit că, la o adică, manifestul Mișcării Populare are nevoie de o binemeritate traducere, așa că vă invit mai jos să citiți adevărate planuri ale PMP-iștilor.

1. Ne-am săturat să vedem România furată, vândută, compromisă, mințită, ținută la coada Europei! Vrem o Românie prosperă, modernă și democratică, o Românie europeană de care să fim mândri!

Traducere: Ne-am săturat să vedem România furată, vândută, compromisă, mințită, ținută la coada Europei de alții. Vrem și noi să furăm, să vindem, să compromitem și să ținem România la coada Europei!

2. Ne-am săturat să vedem cum se închid fabricile, scad procentele alocate investițiilor și dispar locurile de muncă! Vrem să vedem investiții și locuri de muncă!

Traducere: Ne-am săturat să vedem supermaketuri deschise în timpul weekendului. Dă-i dracu de burghezi corporatiști!

3. Ne-am săturat să vedem pensionari de 40 de ani și șomeri de 25, obligați să plece în străinătate pentru un loc de muncă! Vrem ca toți românii de vârstă activă să aibă o șansă de a munci la noi acasă!

Traducere: Ne-am săturat să vedem pensionari de 40 de ani și șomeri de 25 care votează cu PSD. Vrem ca toți românii de vârsta activă să voteze PMP!

4. Ne-am săturat să vedem incompetenți în funcții administrative, puși de partide pentru că au lipit afișe! Vrem specialiști independenți și competenți în funcții! Vrem o lege prin care numirile în sectorul public să nu se mai facă politic!

Traducere: Ne-am săturat să vedem incompetenții altora în funcții administrative. Și noi avem oameni care știu să lipească afișe!

5. Ne-am săturat să vedem cercetați sau condamnați penal, agramați, corupți, incompetenți, măscărici și mincinoși câștigând alegerile generale sau locale! Vrem să fim reprezentați de oameni competenți, cinstiți, valoroși!

Traducere: Vrem să fim reprezentați de oameni competenți, cinstiți, valoroși, ca Marin Anton. Dă-i dracu’ pe intelectuali, cu tot cu principiile lor!

6. Ne-am săturat de un Stat maximal la taxe și minimal la investiții și la creare de locuri de muncă! Vrem minimum 20% din cheltuielile publice anuale alocate investițiilor și creării de locuri de muncă!

Traducere: Ne-am săturat de un Stat maximal la taxe și minimal la investiții și la creare de locuri de muncă! Vrem minimum 80% din cheltuielile publice anuale alocate la investiții strategice pentru doamna Elena Udrea

7. Ne-am săturat de PSD, PNL; PC, UNPR, USL, UDMR, PPDD, PDL! Ne-am săturat să nu mergem la vot sau să tot sancționăm prin vot negativ! Vrem alți oameni în spațiul public!

Traducere: Ne-am săturat de PSD, PNL; PC, UNPR, USL, UDMR, PPDD, PDL! Le vrem toți oamenii, nu contează cât de corupți sau mafioți sunt!

8. Vrem o Românie mai bună pentru noi și pentru copiii noștri! Vrem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă!

Traducere: Vrem o Românie mai bună pentru noi și pentru copiii noștri. Punct!

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare