HomePoliticMiniștrii lui Ponta spun lucruri tâmpite

Miniștrii lui Ponta spun lucruri tâmpite

În vreme ce chinezii care de-abia ne-au vizitat au văzut în România tigri (economici) verzi pe pereți, uitându-se probabil la pisicul de Ponta cum miaună la centaurul matrafoxat de la Cotroceni, Liviu Voinea, ministrul Bugetului, și-a făcut de cap cu o gogoriță cât Marele Zid Chinezesc de mare: de la anul o să avem o nouă acciză pe benzină pentru că trebuie să avem inflație; și creștere economică.

De ce cresc taxele, Mitică?

Când i-a venit prima oară ideea de a mai băga încă o acciză la prețul benzinei, asta ca să nu se simtă cea veche singură, Ponta ne-a zis că din banii care o să se strângă în pușculița Guvernului o să construiască românilor autostrăzi. Asta deși avem rovignete, iar UE mai are puțin și ne roagă să construim drumuri din banii lor. Apoi, după ce a apărut Băsescu în scenă și a zis că respinge proiectul de buget, Ponta s-a plâns că, de fapt, fără acciza asta, o să rămână pensionarii și bugetarii cu buza umflată la anul. Iar aici apare în scenă și Liviu Voinea, ministrul Bugetului. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce avem un ministru al Bugetului, pe lângă cel de Finanțe, mă gândesc că singurul răspuns e următorul: din același motiv pentru care avem un ministru care se ocupă de Ape și Păduri, pe lângă cel care se ocupă de Mediu. Ce a declarat însă Liviu Voinea? Că avem nevoie de această nouă acciză ca să ne păzească de deflație și să ne asigure că o să avem inflație, pentru că fără inflație n-o să avem creștere economică. Lăsând deoparte faptul că România e, în prezent, la fel de departe de pericolul deflației cum e și de spațiul Schengen, iar BNR-ul își ratează an de an țintele de inflație, ce zice Voinea s-ar traduce în felul următor: singurul lucru pe care ar trebui să-l facă Ponta ar fi să-l convingă pe Isărescu să dea drumul la tiparniță. Și-apoi să angajeze jumătate dintre români să sape gropi în pământ, și pe cealaltă jumătate să le acopere.

Misterul stâlpului lui Șova

Recent, toată România a aflat că în mijlocul centurii Craiovei există, într-un mod inexplicabil, un stâlp. Șova a zis apoi că a dispărut, dar, când colo, el a reapărut. De unde pot să înțeleg că, deja, strategia de creștere economică a României e pusă în aplicare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare