HomePoliticNostalgic și complet senil, Ion Iliescu aniversează mineriada din...

Nostalgic și complet senil, Ion Iliescu aniversează mineriada din 1990 plantând panseluțe

De câteva zile încoace trecătorii prin Piața Universității au început să observe apariția constantă a unui bătrânel aparent simpatic și inofensiv, mereu cu lopățica, săculețul de pământ și un pumn de semințe de panseluțe la el, care amenajează de zor câteva straturi cu flori în părculețul din fața Teatrului Național din București.
Nu mică le va fi mirarea însă când vor afla că octogenarul pe care îl considerau simpatic nu este nimeni altul decât Ion Iliescu, cel care trece, după cum ne-au declarat specialiștii în psihologie comportamentală din cadrul Universității din Băicoi printr-o perioadă de puternică angoasă, cuplată cu o senilitate tot mai accentuată și asezonată cu nostalgie pentru începutul anilor ’90. Conform unor surse din anturajul familiei Iliescu, fostul Președinte al României intră, la începutul lunii iunie, tot timpul într-o stare aproape delirantă. Spre exemplu, vecinii lui Ion și al Ninei ne-au declarat că, în toiul serii, aud urlete prin care Iliescu le cere ajutorul minerilor pentru a “arăta că oamenii muncii pot elibera Bucureștiul de elemente fasciste, planta panseluțe, și construi socialismul cu față umană în România”.
La auzul acestei vești, premierul Victor Ponta l-a felicitiat pe Ion Iliescu, oferindu-l ca un exemplu pentru restul pensionarilor din România: “vă mulţumesc încă o dată pentru ceea ce aţi demonstrat şi în aceste zile: că sunteţi o forţă puternică cu o înaltă disciplină civică muncitorească, om de nadejde şi la bine, dar mai ales la greu”, ar fi declarat premierul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare