HomePoliticPonta şi Voiculescu ar putea face schimb de sedii!

Ponta şi Voiculescu ar putea face schimb de sedii!

Multă lume s-a întrebat, probabil, de ce şedinţa de ieri a USL s-a desfăşurat la Palatul Victoria şi nu la sediul vreunuia dintre partidele componente ale Uniunii sau în alte locuri, ca şi până acum. Se pare că useleii şi-ar fi încercat norocul şi la Polivalentă, dar acolo era programat deja un concert de coarde şi ar fi ieşit microfonie. Nici Vanghelie nu i-a putut ajuta cu Sala Romexpo, unde are el pile, fiindcă primarele participa la primirea boboceilor de clasa zero la o şcoală din sector, din nefericire nu în calitate de elev. Dacă ar fi fost după el, Crin ar fi rămas să discute în Deltă, căci Complexul Puflene era, prin însuşi numele său, tot ce-şi putea dori liderul liberal: o viaţă în puf, trăită cu multă lene. Însă Ponta, strâns cu uşa de la lift de baronii locali, s-a opus: cazarea costa f. f. scump şi nici măcar Oprişan şi Mazăre, cât sunt ei de avuţi, nu şi-ar fi permis să mai stea acolo o noapte, după abia trei luni de guvernare.

Aşa că premierul, generos, i-a invitat la Palatul Victoria pe colegii săi de alianţă. „N-am fi avut unde să ne ducem în altă parte, la cât suntem de mulţi”, a precizat un participant la discuţii. Văzând că abia atunci s-a umplut sala, Victor Ponta ar fi admis posibilitatea ca, de acum înainte, şedinţele Uniunii să se desfăşoare numai în clădirea guvernului, ca să nu mai rămână o grămadă de locuri goale. Pentru că membrii guvernului sunt mult mai puţini decât cei ai USL, cineva din sală a propus un schimb: să se mute cabinetul la sediul Grivco şi plenul USL să se instaleze în Palatul Victoria.

Mutarea l-ar avantaja, se pare, pe Dan Voiculescu, care, de câte telefoane dădea săracu’ în fiecare zi la guvern să traseze indicaţii miniştrilor, ajunsese să aibă o factură telefonică exorbitantă, chiar şi pentru un mogul ca el. Aşa, avându-i pe toţi acasă la el, cum s-ar zice, mogulul nu va mai trebui să-i sune non-stop, ci va intra în sala de şedinţe şi-i va lua la palme direct, în caz că are vreunul veleităţi de independenţă. Iar minutele economisite le va consuma să-i sufle în cască lui Badea ce să mai spună la măsuţă, că de la o vreme nu ştim ce se întâmplă cu bietul vuvuzel, dar parcă nici nu mai are cuvintele la el!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare