HomePoliticS-a decis: şcolarii vor învăţa numai după manuale anti-băsiste!

S-a decis: şcolarii vor învăţa numai după manuale anti-băsiste!

Pentru că ne aflăm în plin proces de debăsificare, cum a spus premierul, şi manualele se vor conforma şi vor înfăţişa realitatea nu ca până acum, adică în mod băsist, ci total pe dos. Fiindcă e clar că personaje precum Andreea Esca sau Lucian Mândruţă, băsişti convinşi, nu au ce căuta în cărţile celor mici, în vreme ce lui Mihai Viteazul, colegul lui Valeriu Zgonea, unele manuale nu-i dau nici măcar o poză luată de pe Facebook.

„Am decis să nu mai primim la licitaţii edituri băsiste şi de aici tot scandalul cu manualele. Dacă ne-ar fi venit mai devreme ideea, a precizat cineva din Ministerul Educaţiei, acum copiii ar fi avut deja după ce să înveţe. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată”. Se pare că, enervat de problema lipsei manualelor, însuşi Victor Ponta ar fi stat aseară mai târziu, după ce se terminaseră desenele cu Doctoriţa Pluşica, şi a plagiat, de ici, de colo, anume de prin Jurnalul naţional, Capitalul lui Marx şi Biblia lui Moise, mai multe manuale anti-băsiste.

Din acestea, copiii vor învăţa lucruri utile, care să-i ajute în viaţă. La Citire, de pildă, vor putea silabisi: „Ana are mere. Nana n-are mere, că a cumpărat Băsescu tot pământul de acolo”. La Matematică, se vor da exerciţii simple, ca de pildă: „Băsescu are un palat, o casă-n Mihăileanu, un conac la Nana, o vilă la munte, una la mare, şi-o cabină pe vapor. Câte reşedinţe are, în total, Tiranul?” sau probleme, la fel de simple, gen: „Dacă un automobil pleacă din punctul A (Azuga) spre punctul B (Bucureşti) şi merge pe D1, unde se circulă bară la bară, în vreme ce Băsescu e şmecher şi ia direct elicopterul, cu câte ore va ajunge dictatorul mai repede decât şoferul automobilului?”. În fine, la Istorie elevii vor afla că lupoaica romană nu era lupoaică, era vulpe, dar i-a lăsat de mici orfani pe Romulus şi Remus, fiindcă şi-a făcut Elena Udrea haină de fiţe din blana ei!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare