HomePoliticGuvernS-a deschis sezonul la tehnocraţi. Până-n decembrie, puteţi scuipa...

S-a deschis sezonul la tehnocraţi. Până-n decembrie, puteţi scuipa la liber

Impresionaţi de lacrimile vânătorilor cărora li s-a refuzat accesul la masacrarea faunei sălbatice, politicienii noştri s-au gândit că ar fi foarte potrivit să pună ceva în loc. După câteva minute de intensă cugetare şi-au dat seama că au nişte fiare sălbatice şi nervoase chiar în centrul oraşului, la Palatul Victoria. Proveniţi din familia "tehnocratus enervantus", miniştrii lui Cioloş sunt exact ceea ce aveau nevoie să ia în bătaia puștii. Aşa că au încărcat armele şi i-au luat la tir direct ca şi când ar fi sitting ducks. Mai jos găsiţi câteva exemplare pe care le puteţi scuipa fără jenă, deşi sunt convinsă că o să vă plângeţi în pumni după ce o să-i exterminăm.

1. Raluca Prună (justitiarum in integrum)

Exemplar în pericol, practic pe cale de dispariţie, care a decis să migreze de unde a venit, adică de la Bruxelles. Cum parlamentarii noştri nu se pot abţine şi nu au răbdare până în decembrie, s-au gândit să arunce cu moţiunea simplă, doar ca să fie siguri că victima nu scapă. Dna. Prună e destul de încăpăţânată şi perseverentă, cât să nu se lase impresionată de voturile hienelor parlamentare.

2. Victor Grigorescu (energeticus arogantum)

Specie rară de tehnocrat, necunoscută publicului larg până acum, Dl. Grigorescu a reuşit să enerveze pe toată lumea cu ce ştie să facă. Specialist în energie, a supărat sistemul şi sistemul l-a pus pe lista neagră. Cu perseverenţă şi îndărătnicie, l-au vânat prin presă cu datele din declaraţia de avere. Pare-se că e un mare mincinos pentru că şi-a scris în declaraţie că a făcut mulţi bani în mediul privat. Păcat capital, folosit cu o logică de elev de clasa a două care îl reclamă pe premiantul clasei că stă şi învaţă ca să ia note bune.

3. Mircea Dumitru (plagiatorum inamicus)

Specie universitară de şoarece de bibliotecă, amator de ronţăit doctorate plagiate. Supăraţi că le tulbură dosarele de cadre şi că îi trimite în faţa justiţiei, vânătorii politici l-au ars cu un dosar de fost colaborator al Securităţii. Nu contează că a negat şi că are şi verdict de la CNAS, când te ia politicul în cătare degeaba te fereşti folosind adevărul.

4. Vlad Voiculescu (medicamentum tocilarus)

Când nu l-au putut scoate din vizuină pe el, l-au luat pe unchiu-său. Şi dă-i şi luptă, şi combate, şi mânjeşte-l pe tocilar că poate se codeşte şi pleacă singur. Nu a mers strategia aşa că au continuat cu scuipaţii pe unde au apucat. Bine că ăsta micul e rezistent şi nu se lasă impresionat uşor.

5. Cristian Ghinea (fondum atractivus)

De departe cel mai agitat şi agresiv tehnocrat de până acum, a avut parte de scuipaţi aduşi cu basculanta. Pare de neatins şi bolnav de perseverenţă. Mult mai agresiv decât restul colegilor de la guvern, Ghinea le-a băgat mortul în casă şi s-a hotărât să candideze. Nici nu vreau să mă gândesc ce distracţie o să fie în viitorul Parlament dacă se alege tehnocratul.

Revenind la ideea de început, previzionez că o să plângem în pumni după oamenii ăştia care într-un timp infim şi fără niciun fel de sprijin, au avut curajul să se ia la trântă cu sistemul. E trist că noi nu înţelegem ce ni se întâmplă şi plecăm după prima fentă pe care ne-o plasează şmecherii ăştia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare