Şapte argumente în sprijinul afirmaţiei „Mircea Badea e băsist”

de Mihai Cernea , 09 august 2012
11badea

Formatorul de opinii rudimentare Mircea Badea se înspumează ori de câte ori aude de băsişti, pe care ar vrea să-i bată cu karata peste ceafă, să-i bage în spital şi-n faliment, să le provoace cancer cu puterea minţii şi să le bage-n dos suluri groase de presă ticăloşită.

Mircea Badea este şi altceva în afară de cocalar cu trompetă. De pildă, teoretician. Din această postură, M. B. a inventat, a definit şi a propăşit conceptul de „băsist”. Termenul a prins atât de bine la plebe, încât, foarte probabil, va ajunge în DEX. La o privire mai atentă însă, pricepi că, atunci când a definit băsistul, Badea s-a descris pe sine. Să le luăm pe rând. M. B. susţine că:

  1. Băsiştii sunt proşti. Ce este acela un prost? De regulă, un individ cu idei puţine şi fixe, consecvent până la negarea realităţii. Mircea Badea n-are idei puţine şi fixe. El are doar una.
  2. Băsiştii sunt pupincurişti. „Crin Antonescu e samurai. Nu scoate sabia ca să facă grătar, ci pentru luptă (...). Nu credeam că pot simţi asta pentru un politician, dar da, chiar se întâmplă: îl respect pe Crin Antonescu”. Limbile în cauză nu au fost date de Jurnalul naţional, ci de Mircea Badea, la el pe blog. La scurt timp după ce Crin a trecut de la plăpumar la interimar.
  3. Băsiştii sunt isterici. „Isteria este o excitare nervoasă extremă manifestată printr-un comportament violent şi prin pierderea controlului asupra propriei persoane”. Aşa zice DEX-ul. Şi, după cum sună definiţia, Mircea Badea şi DEX-ul se cunosc de mult.
  4. Băsiştii sunt retardaţi. Sau – cum ar zice Badea, cu ochii-n cruciş şi lovindu-se cu palma-n cap – sunt „ng, ng”. Rămaşi în urmă, nedezvoltaţi. Badea are 38 de ani. În emisiune, Badea se joacă cu elicopteru’, aruncă cu papucu’, face scheme de karate şi-şi pune bărbăţiile pe masă – cuţitul şi pistolul.
  5. Băsiştii sunt ticăloşi. Pentru că lucrează în presa băsistă care minte cu bună ştiinţă, linge dosuri, acuză fără probe şi ignoră replica adversarului. Mircea Badea lucrează în trustul Intact, care minte cu bună ştiinţă, linge dosuri de premieri puşcăriaşi, acuză fără probe şi ignoră replica adversarului.
  6. Băsiştii calcă-n picioare adevăratele valori. Cum ar fi Adrian Păunescu, pe care Badea l-a descoperit cu lacrimi în ochi abia la deces. Şi pe care presa băsistă şi ticăloasă l-a numit „poetul de casă al Ceauşeştilor”. Valorile nu pot fi valori dacă nu sunt confirmate de Badea. Aşa se face că Patapievici e prost, CTP e un ziarist extrem de prost, Cărtărescu e un scriitoraş de doi bani, iar Alina Dumitru, spre deosebire de el, habar n-are ce-i aia armbar.
  7. Băsiştii sunt tari în gură. De la înălţimea posturii sale de analist fără aer condiţionat, Badea se ceartă cu toată lumea, de la preşedinte la ultimul comentator de pe blog. Îi ameninţă pe toţi cu bătaia şi le spune cât e el de iscusit şi de letal. Până acum, în afară de covoarele lui Carmen Brumă, Badea n-a bătut nimic.

 

 

 

 

 

Loading...

Comentarii

+