HomePoliticȘeful PSD Neamț, un moft parlamentar de-ale lui Dragnea

Șeful PSD Neamț, un moft parlamentar de-ale lui Dragnea

Pe vremea când profesorii din liceu îl distribuiau în ultima bancă atunci când venea vreo inspecție „de la centru”, Ionel Arsene nici nu visa că într-o zi va ajunge președinte PSD Neamț și unul dintre protejații lui Liviu Dragnea, vrăjitorul care scoală morții pentru USL.

Ei, dar orice incompetent are dreptul la o funcție de maximă competență și așa se face că, în vara acestui an, Ionel Arsene a fost uns președinte PSD Neamț. Promovarea lui Ionel în fruntea bucatelor a creat ceva mormăieli pe la colțuri, pe care un observator imparțial le-ar numi drept motivate. Astfel, una peste alta, Ionel a reușit să cumuleze, la viața lui, mai multe nereușite decât morți a sculat Dragnea contra lui Băsescu.

Cum ajunge ultimul din clasă primul din județ

Dacă foștii profesori din liceu îl considerau, conform propriilor declarații, frai…, ăăă, pardon, ultimul din clasă la învățătură, colegii din USL și cetățenii din Neamț îl știau doar de fost valutist și patron pârlit, cu vreo câteva firme în faliment, care au lăsat cu buzele umflate o mulțime de creditori. Atunci, cum a ajuns starostele PSD Neamț? Păi tocmai de-aia! Dacă aveți nevoie de un răspuns mai amplu, aflați că Ionel a avut grijă, spun unii, să anuleze toate problemele amintite cu o frumoasă donație către Dragnea, constând în afișe, bannere și alte materiale electorale. Materialele au ajuns unde trebuie exact când era nevoie de ele și, în virtutea lor, a ajuns și Arsene unde-i e locul, „pe funcție”. Poziție din care, acum, încearcă să-şi recupereze banii prăpădiți pentru „sensibilizarea” lui Dragnea. Cum? Simplu, vânzând posturi în, pardon, deconcentrate. Ori că vrei să fii șef la piață, la spital sau director la un liceu, Ionel e băiat cumsecade şi percepe acelaşi tarif – 50.000 de euroi, că doar d-aia e social-democrat omul, să nu umble cu discriminări. Și ca să fie treaba completă, Ionel al nostru candidează și la funcția de deputat pe un colegiu din Neamț. N-ar fi deci de mirare să-l vedem în Parlament, de unde, din postura de mare demnitar, să-și vândă pe 50.000 de euro votul, dacă nu s-o nărăvi la mai mult!

Ce-l recomandă pe Ionel

Dacă vrei să dai o țeapă electorală, ai nevoie de un țepar. Musiu Arsene are toate motivele să se recomande specialist în astfel de „inginerii”: a înregistrat datorii la nu mai puțin de 34 de firme și persoane fizice, prin societatea pe care a deținut-o, Rotercom Tg. Neamț. Ca orice patron care se respectă, Arsene umblă-n Mercedes, iar alții umblă după el, să-și recupereze banii – zeci de miliarde de lei vechi, dacă vreți să vă faceți o idee despre cifre. Printre cei care s-au pârlit la buzunar cu Arsene se află Direcția Generală a Finanțelor Publice Neamț, Direcția Silvică Neamț, Primăria Grumăzești – locul unde a văzut lumina zilei sau întunecimea nopții starostele pesedist, Primăria Tg. Neamț, ITM Neamț, BCR Neamț, Carbochim SA, Bancpost, Primăria Ciohorani și multe societăți comerciale cărora Arsene a decretat că nu e cazul să le mai returneze banii, că așa vrea mușchii lui. În 14.10.2011, Tribunalul Neamț sesizează Parchetul pentru „a efectua cercetări asupra făptuitorului Arsene Ionel, cu domiciliul în (datele astea le ținem pentru redacție, la caz că vrem să corespondăm cu împricinatul), cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 147 din Legea nr. 85/2006”. Carevasăzică, PSD Neamţ s-a procopsit cu un candidat și un preşedinte atât falimentar, cât şi cercetat penal. Exact ce trebuie adică, fiindcă mușteriul va face orice să pună mâna atât pe imunitate, cât și pe cloșca cu puii de aur din Parlament!

Ionel donează ceea ce nici el n-are: bani

Când vine vorba de niște promisiuni electorale, memoria politicienilor noştri e la fel de vastă precum cea unui debitor care uită să-și achite creanțele către creditor. Nici aici, domnul Ionel nu putea face excepţie de la regulă. Să studiem aşadar făgăduințele electorale pe care le făcea, prin 2008, candidatul de la acea vreme la funcția de deputat Ionel Arsene. Profund îndurerat de soarta elevilor „de 10”, dar nevoiași, domnul Ionel a crezut de cuviință să-i ajute, cică, cu niște premii în bani. Cătrănit nevoie mare de situația tinerilor sclipitori care studiau la opaiț, Arsene a lansat proiectul „Investim în tineri, investim în viitor”, „finanțându-l” cu 700 de milioane de lei vechi. Mai precis, Arsene promitea atunci că va ajuta cu 1.200 de euro pe an, timp de un cincinal, doi studenţi, dacă vor menţine un nivel ridicat al rezultatelor universitare. Ei, ce credeți? A dat aceste premii pentru tinerii eminenți? Evident că nu, dă-i dreacu’ cu învățătura lor! Totul a fost o mascaradă electorală, menită să-i prostească pe naivi, dacă mai era nevoie. După vântul care-i suflă prin conturi, s-ar părea că musiu Arsene nici măcar nu avea acei bani, darămite să-i mai și doneze. Asta nu l-a împiedicat să afirme, cu lacrimi mari cât oul de struț: „Este trist să vezi copii cu o formidabilă capacitate de asimilare, de interpretare şi de redare a cunoştinţelor care nu au ce le trebuie la îndemână”. Așa e, domnu’ Ionel, e tare trist! Dar e și mai trist când vezi că un candidat la Parlament umblă cu asemenea tertipuri. Trist, dar nu neobișnuit!

Publicat în Academia Cațavencu, Nr. 46.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare