HomeProiecte specialeMeserii uitateCum sa iti alegi stilistul: 7 trasaturi pe care...

Cum sa iti alegi stilistul: 7 trasaturi pe care trebuie sa le aiba un hairstylist bun

Multe dintre noi, atunci cand mergem la coafor, nu stim prea bine ce sa asteptam. Fireste, ne dorim o tunsoare care sa ne avantajeze sau o culoare de par care sa ni se potriveasca, sa fie in trend sau sa ne faca mai frumoase. Insa multi stilisti cu experienta sunt capabili sa iti indeplineasca aceste dorinte si totusi, atunci cand parasesti salonul lor, nu mai esti deloc tentata sa te reintorci.

Azi iti spunem cum trebuie sa arate in perspectiva noastra stilistul ideal. Raluca Racovita, unul dintre cei mai buni stilisti din Bucuresti, iti spune ce anume sa astepti de la profesionistul care iti aranjeaza parul! Vezi daca si artistul cu care lucrezi tu se conformeaza sau, daca nu, cauta ceva mai bun!

Un hairstylist bun are nevoie de experienta. E dificil sa impresionezi atunci cand esti la inceput. Desigur, cunoastem nenumarati stilisti tineri plini de creativitate si de talent, dar „mana de aur” se va forma in timp. La fel ca in oricare alta meserie, experienta lucreaza geniul. Stii cum se spune: succesul e „99% transpiratie si 1% inspiratie”.

Raluca Racovita are de partea sa o experienta de 15 ani in industria de beauty din Romania. S-a lansat ca model, de unde a intrat in contact cu makeup artisti si hairstylisti celebri, de la care a furat meserie, apoi a ocupat la randul sau aceste pozitii, colaborand cu reviste din  Romania si din strainatate si dobandind un portofoliu consistent.

Un hairstylist bun trebuie sa fie multitalentat. Fireste ca atunci cand mergem sa ne tundem ne dorim, cel putin in teorie, un stilist bun, care sa stapaneasca la perfectie tehnicile de haircut. Insa, atunci cand  profesionistul are si cunostinte de coloriometrie si stie sa si machieze, va avea o viziune mult mai profunda asupra operei in ansamblu si va sti ce sa iti ofere. 

Raluca Racovita bifeaza cu succes acest punct. E experta in coloriometrie, vopsit prin tehnica balayage, decapare, decolorari, dar si tunsori, coafuri si machiaj profesional de zi si de seara. Este ceea ce am defini drept un artist complet.

Un hairstylist bun trebuie sa cunoasca tendintele. Hairstyling-ul este o meserie fabuloasa si deoarece artistii trebuie sa se perfectioneze continuu. Un stilist de exceptie nu se va considera niciodata atotcunoscator si va studia continuu, va analiza noile tendinte si va depune toate eforturile sa fie in pas cu moda.

Raluca Racovita demonstreaza din plin aceasta calitate prin faptul ca este primul stilist din Bucuresti care a realizat un look balayage, respectiv cea mai dorita tehnica de colorare de par a momentului. Credem ca acest lucru spune tot!

Un hairstylist bun trebuie sa aiba viziune de ansamblu. Stilistul va trebui sa realizeze dintr-o privire care sunt coafurile, tunsorile sau culorile de par care ti se potrivesc. Va lua in calcul fizionomia, culoarea ochilor, a tenului si a parului si celelalte trasaturi fizice. 

Raluca Racovita demonstreaza ca este cel mai bun stilist din Bucuresti cu afimatia urmatoare: „Te voi indruma cu mare drag si profesionalism in ceea ce priveste alegerea tunsorii sau a culorii potrivite pentru tenul tau, culoarea ochilor sau forma fetei si stilul personal. In plus, te voi ajuta sa alegi cele mai potrivite machiaje si tunsori care iti vor pune in evidenta calitatiile.”

Un hairstylist bun nu se teme de schimbarile de look. Sunt profesionisti care au facut cariera cu cateva tunsori, coafuri sau culori de par care le ies la perfectie, dar care rareori ies din sfera de confort. In momentul in care iti doresti ceva nou, este posibil sa fii privita cu reticenta.

Stilistul Raluca Racovita recunoaste ca schimbarile de look sunt marea sa pasiune. Nu va ezita sa iti modifice radical culoarea parului sau sa te tunda scurt, desi ai plete demne de o printesa din povesti. Adora provocarile si se ridica la inaltimea lor.

Un hairstylist bun comunica cu clienta sa. Nu spunem ca este cazul sa va povestiti reciproc vietile in salon, daca nu aveti chef, dar intre tine si stilistul tau trebuie sa existe comunicare. Astfel, el se va asigura ca a inteles ce iti doresti si iti va spune ce anume nu ar putea functiona. Un stilist care isi iubeste meseria va da dovada de empatie si de abilitati excelente de comunicare si relationare!

Majoritatea clientelor Ralucai Racovita apreciaza ca sunt si prietene cu stilistul. Ele revin cu placere la salon nu doar pentru o tunsoare de vis, ci si deoarece se simt bine, rasfatate si frumoase.

Un hairstylist bun te asteapta intr-un salon asemenea. Oricat de inzestrat sau de experimentat ai fi, daca nu ai dispozitie cele mai bune produse sau aparatura profesionala, rezultatele pot lasa de dorit.

Raluca Racovita te asteapta la https://1dream.ro/ salonul de lux din capitala, cu un ambient intim si atractiv, in care esti rasfatata cu cele mai bune produse cosmetice si cu gadgeturi de ultima generatie. E locul in care frumusetea ta va inflori!

Raluca Racovita e de asemenea si stilistul preocupat de generatia care va veni in urma sa. Precum un veritabil artist, ea doreste sa lase mai departe mostenirea frumusetii si organizeaza cursuri de vopsit balayage pentru tinerii talentati, care altfel nu au ocazia de a invata meserie. Daca esti interesat sa descoperi secretele hairstyling-ului de la cei mai buni dintre cei mai buni, inscrie-te la curs pe https://balayage.ro/inscriere-curs!

Acum, ca stii ce anume trebuie sa ceri de la un hairstylist cu adevarat bun, „testeaza” profesionistul de ale carui servicii de bucuri de obicei. Daca da dovada de toate trasaturile de mai sus, e de pastrat. Daca nu, Raluca Racovita te asteapta sa iti faca viata mai frumoasa la 1 Dream Beauty Studio! 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare