HomeProiecte specialePagina de BusinessPagina de business: Doamna Manager

Pagina de business: Doamna Manager

Dragi juniori,

Nu știu cum vă închipuiți voi că va fi șeful vostru la care o să vă uitați precum puii de buhă de o zi atunci când le aduce mama lor de mâncare, dar sper să nimeriți, măcar în primii voștri ani în câmpul muncii, șefi bărbați și nu femei. De ce spun asta, pentru că nu aș vrea să vă irosiți toate zilele de concediu în porții de câte trei în fiecare lună.

Doamna manager are niște trăsături specifice. Ați spune că suntem egali, că avem corectitudine politică să punem și la borcan peste iarnă. Nu suntem. Doamna când ajunge manager e mai egală. Și nu e molimă mai greu de dus precum o șefă de 45-50 de ani, nemăritata, fără copiii și care a făcut vreo facultate de economie. Exista și excepții, dar mult prea puține ca să fie și  relevante.

Ce trebuie voi să știți despre doamna manager este în felul următor:

1. Paranoia. Sfatul meu este sa nu vă faceți prea mulți prieteni pe la birou, cel puțin nu în mod vizibil pentru ca doamna veghează. Paranoia femeii că se complotează împotriva ei este de dimensiunile unui taraf de lăutari. Și se manifestă la fel de zgomotos.

2. Ghilosirea. Nu știți termenul? A te ghilosi înseamnă a te face frumoasă. Ea cu siguranță se ghilosește, dar tu nu ar fi bine să o faci prea pe față așa. Că e semn că vrei să urci scara ierarhică pe căi mai neortodoxe.

Situația de criză. Ați văzut vreodată cum reacționează un mușuroi de furnici când dai cu foc în el? Cam la fel se întâmplă în creierul ei la orice moment de criză. Sfatul nostru este sa nu îi stați în cale și dacă aveți opțiunea de a da vina pe colegul de banca, e recomandat. Nu faceți front comun că picați sub incidența punctului unu și tot nu e bine.

Să nu care cumva să te afișezi fericit cu nevasta /bărbatul /concubinul/a după caz. E cel mai sigur mod spre o tăiere de salariu și o demisie forțată. 
Ce e cu ofensa asta așa pe fața?

Nu în ultimul rand, nu uitați ca bărbații sunt porci oligofreni. De cel puțin 3 ori pe zi. Vă pup, să creșteți mari și feminiști!

Acestea fiind spuse, dragii mei juniori, ne întâlnim în ediția viitoare.

Prof. Dr. Mioara Corporătescu

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare