HomeProiecte specialePagina de BusinessTu cum faci fata cumparaturilor impulsive?

Tu cum faci fata cumparaturilor impulsive?

Te-ai aflat macar o data in situatia de a trece prin fata unui magazin si te-ai oprit fiindca un anumit obiect ti-a atras atentia in mod special. De abia asteptai sa ajungi acasa si sa il incerci, gandindu-te la toate beneficiile pe care acesta le va aduce in viata ta. Dar, nu a fost cu siguranta ceva ce aveai neaparata nevoie si nici nu ai planuit sa il cumperi vreodata.

Cumparaturile impulsive sunt o slabiciune in fata careia multi dintre noi cedeaza. Oricat de mult incerci sa te stapanesti, uneori este dificil sa te impotrivesti unei astfel de achizitii impulsive. Cu cat cedezi mai mult cu atat iti vei forma un obicei in timp care nu este deloc sanatos pentru potrofelul tau, iar gaurile in buget nu vor intarzia sa apara.

Iata cateva sfaturi catre te vor ajuta sa intelegi aceasta probolema si sa iei decizii financiare mai bune pe viitor:

Atunci cand pleci la cumparaturi, asigura-te ca ai la tine doar suma de care ai nevoie!

Inainte de a pleca la cumparaturi, fa un calcul si da-ti seama de cati bani ai nevoie pentru articolele pe care ti le doresti. Ideal ar fi sa lasi acasa si cardurile de credit, ca sa nu fi tentat mai tarziu sa mai adaugi obicecte in cosul de cumparaturi, stiind ca ai niste rezerve monetare undeva in portofel.

Astfel, daca iti respecti planul de cumparaturi si nu aduci bani in plus in timpul calatorieri printre rafturi, vei reusi cu siguranta sa rezisti tentatiei de a cumpara lucruri de care nu ai nevoie.

Foloseste o lista!

Indiferent ca urmeaza sa faci cumparaturi pentru produse alimentare, cadouri destinate celor dragi sau articole vestimentare, pastreaza o lista cu tot ceea ce trebuie sa cumperi si incearca sa o respecti cat de mult posibil. Intotdeauna te vei lovi de ceva care iti va face cu ochiul, chiar daca nu se afla pe lista ta, fie ca e vorba de un nou sortiment de biscuiti aparut pe piata sau o pereche de pantofi foarte populara acum.

Asadar, lista este colacul tau de salvare. De fiecare data cand simti nevoia sa mai adaugi produse in cosul de cumparaturi, uita-te pe lista. Vei reusi sa ramai concentrat, astfel incat sansele de a fi distras vor deveni semnificativ mai mici.

Nu lasa emotiile sa iti controleze cheltuielile!

Shoppingul nu este o terapie. Exista multe alte modalitati de a diminua stresul care nu implica cheltuieli. Cumparaturile in timpul zilelor mai putin frumoase pot duce la un ciclu nesfarsit: esti stresat, deci cumperi mai multe lucruri, chit ca ai nevoie de ele sau nu. Mai tarziu, te stresezi din cauza faptului ca ai facut respectiva achizitie, asa ca este posibil sa fii tentat sa cumperi si mai mult.

Incearca sa gasesti alte moduri prin care sa uiti de probleme: fa o plimbare in parc, asculta-ti playist-ul preferat, suna un prieten si descarca-te, dar tine-ti banii in portofel. Cel mai bine este sa iti constientizezi din timp emotiile, astfel incat sa gasesti modelitati mai bune prin care sa le controlezi.

 

Daca si tu cheltui bani fara sa te gandesti cu adevarat la motivul care te-a determinat sa o faci sau daca iti gasesti confortul in pungile de cumparaturi extrem de incarcate, posibil sa fii o victima a cumparaturilor impulsive.

Controlul asupra resurselor financiare pote aduce multe batai de cap, atat in privinta prorpiilor cheltuieli cat si a celor rezultate din afacerea ta. Imediat ce ai constientizat ca ai o problema, ideal ar fi sa cauti solutii pentru a o rezolva: cum este contabilul viitorului de la Keez.

Daca ai nevoie de indrumare si simti ca nu te poti descurca de unul singur, apeleaza la serviciile de contabilitate digitala de la Keez. Este la fel de usor ca atunci cand folosesti banking-ul online! Tehnologia de ultima generatie te va ajuta sa ai control deplin asupra bugetului si nu va mai fi nevoie sa gestionezi de unul singur resursele financiare ale afacerii tale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare