”Am scris cărți și nopți, dar am muncit și zile...”

de Spartakus , 13 februarie 2016
”Am scris cărți și nopți, dar am muncit și zile...”

Rămas în conștiința generală pentru entuziasmul cu care s-a pronunțat, cu ambele mâini - că pe el discursul verbal îl ajută mai puțin - suspendarea lui Băsescu, fostul senator Cătălin Voicu a ajuns, în urmă cu aproape trei ani ani, la loc cu fereală, la loc de odihnă, de unde a dispărut tot colesterolul și foehnul, condamnat la șapte ani de viață sănătoasă de judecători. Dar, băiat isteț și, mai ales, harnic, Voicu a făcut tot posibilul să iasă mai rapid. A scris nu mai puțin de șase cărți – evident, lucrări științifice, nu cărți de colorat  - pentru care a beneficiat de o reducere cu 180 de zile a pedepsei, dar a și muncit 116 zile în penitenciar. Carevasăzică, din cei 7 ani de pușcărie la care a fost condamnat în 22 aprilie 2013, domnul Cătălin nu a efectuat nici măcar 3 ani, adică mai puțin de o mie de zile. Șmecher dom' Voicu!

Cum o fi reușit să și muncească, să și scrie cărți într-o veselie, nu putem spune, mai ales că, potrivit datelor de la dosar, este, săracu', o veritabilă enciclopedie medicală la purtător – suferă și cu inima, și cu diabetul, și cu obezitatea, ba are și nițică anemie, după cum se poate vedea în fotografii și e suspect chiar de cancer la colon (sau cel puțin era, când a fost băgat, cu hemoragie rectală, la zdup). Și totuși, în ciuda acestor boli care îl măcinau și îi făceau zi de zi viața un chin, Voicu a găsit puterea de a-și scrie opera, învingându-și destinul crud și nemilos, pentru a lăsa neprețuite cărți posterității. Van Beethoven, te oftici, mă?

Așa că, girat de domni cu ștaif din sistemul juridic românesc, ca fostul procuror militar Dan Voinea sau fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, domnul Voicu a terminat ”facultatea” de șapte ani în mai puțin trei, că așa e el, un geniu al literelor, iar voi, ăia care n-ați luat un ban de la nimeni, sunteți proști, săraci, dar cinstiți. Până una alta, voi rămâneți cu cinstea de a cumpăra haine made in China de la reduceri, în vreme ce domnu' Cătălin Voicu, apropritar, rămâne cu banii supți de la o grămadă de miliardari de carton cărora le-a pus pile când au avut nevoie să ia statul și legile la ștangă. ”Rețeaua” din procuratură, justiție, servicii și politică, de care vorbea domnu' Voicu, funcționează brici. Ați zgâlțâit-o voi, tinerii de pe Facebook, puțin în noiembrie, cu mitingurile pentru Colectiv, dar și-a revenit și acum duduie iar, producând doctori și doctoranzi cu patru clase pe bandă rulantă. Iar domnu' Costică e iar liber și ferice, deși n-ar fi exclus ca bolile alea din penitenciar să-l mai chinuiască încă. De diabet și hipertensiune nu bag mâna-n foc, dar sunt convins că-l doare și acuma în cur. De voi.

Comentarii

 • Stoian Gheorghe

  15 februarie 2016 17:09

  In "chestiile" astea cu "romane" stiintifice in puscarii, si justitia a "pus umarul", iar acum, Dna ministru Pruna, tot "sta cu pruna-n gura" !

  raspunde comentariului
 • liviu

  13 februarie 2016 16:43

  Cind o sa iese de la facultate,bulau o sa scrie zi si noapte anticipat, Pazia ,dealde Voicu au deprins gustul scrisului in viteza si o sa bata toate recordurile.Isi fac un stoc de carti si apoi din nou la facultate,numai ca de data asta au cartiile scrise! Nerusinatii.

  raspunde comentariului
+