HomeSocialVasile Dâncu, îngerul căzut din PSD

Vasile Dâncu, îngerul căzut din PSD

 

Nu m-am mai săturat să citesc un text al dlui Vasile Dâncu pe sereniti.ro, în care autorul nu se mai sătura de o poveste cu îngeri bătrâni a lui Marquez. Dl senator (că titlul rămâne, italieneşte, pe viaţă) ne dă la reumatisme cu un demers poietic şi semiagramat, gândit să ne sensibilizeze naturelul în legătură cu situaţia bătrânilor noştri – victime inocente şi permanente ale minciunilor electorale. Senatorul pe drept votat de bătrânii din circumscripţia sa pe motiv că făcea parte din Grupul Infracţional Organizat definit de concitadinul Rus ne revelează cum sunt momiţi vârstnicii cu gogoşele, atunci când e nevoie ca ei să fie din nou primii la urne.

După ce mi-am şters o lacrimă cât genunchiul lui Ponta, înainte de operaţie, m-am pus pe rememorat, bazându-mă pe faptul că încă nu-i nevoie ca fostul partid al dlui Dâncu să-mi promită lecitină la alegeri. Am vrut să actualizez o luare de poziţie a sensibilului senator PSD pentru ca tratamentul primit de bătrânii români din partea politicienilor să se schimbe. Nu m-a bântuit nicio amintire, carevasăzică e cazul să-mi repartizez singur lecitina.

Ca să nu fiu băsist şi rău intenţionat, îl las pe autor să-şi dea singur cu sinceritatea stângistă în doctrina umanistă: "Una din situațiile care m-a convins că trebuie să caut o iesire din saloanele politicii a fost o sedintă în care l-am auzit pe Radu Mazăre cum a explicat reţeta trimfului sau electoral, aceasta fiind „am dat gratis de mâncare la babe o dată pe lună“. „De acum o să le dau de două ori“, iar babele mi-au rămas fidele: „Mă iau babele şi mă aruncă pe sus, ca pe fotbalişti”. Nu am vazut pe niciunul din liderrii providentiali prezenți in sală, să aibă vreo mică tresărire de decență și să-l trimită in mă-sa pe cocalarul cu limuzine și gagici."

Am respectat întocmai grafia personală a dlui Dâncu, pentru autenticitatea gramaticală utilizată de un prof. univ. dr. şi preşedinte IRES. Dar de ce nu a dezvăluit dumnealui mărturisirile măzărinene când încă nu-şi găsise ieşire din saloanele politicii? De ce nu l-a trimis dl Dâncu atunci pe cocalar în madagascarele mamii lui, şi asta nu de dragul carierei proprii, ci din respect faţă de "babele" violate perfid de Mazăre? Sau erau prea mulţi "liderri providentiali" acolo, în faţa cărora senatorul Dâncu şi-ar fi pierdut vreun ce folos datorat titlului?

Şi, ca să hohotim până la scuturatul cămeşii de pe noi, textierul ne bagă şi un repertoriu liric deloc politic: "Părinții si bunicii nostri sunt niște ingeri bătrâni cu ochii triști". Ei, lasă, nea Vasile, că de îngeri ce sunt, cei mai mulţi ne-ar sparge capetele pentru un pui schilod de la Mazăre. Aşa cum i-a învăţat fostul matale partid încă din pripa democraţiei, punându-i pe bătrânii vremii să-i cotonogească pe boşorogii fără dinţi care voiau să ajungă Preşedinţi contra proaspătului Iliescu cel Mare. Şi tot un înger cu ochi trişti o fi fost şi pensionarul Vişinescu atunci când a mai mâncat încă 25 de ani pensie de capitalist veros, în cinstea bătrânilor ucişi la datorie. Dom' Dâncu, ne laşi singuri şi sociologic, nu doar politic?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare