3 costuri ascunse ale biletelor de avion low-cost

de Comunicat de presa , 14 august 2019

Dacă ai găsit un zbor cu 10 euro pe segment către o destinație din Europa nu te mira prea tare. E foarte posibil să nu fie nicio înșelătorie. Companiile aeriene încearcă din răsputeri să micșoreze prețurile biletelor de avion. Numai că trebuie să fii foarte atent la costurile ascunse. 

Cele mai ieftine bilete de avion nu includ în preț decât locul pe scaun, ales de compania aeriană, și spațiu pentru un bagaj, uneori foarte mic. De aici apar alte costuri, pentru că nu toată lumea vrea sau poate să zboare în acest mod. 

Ce alte costuri mai pot apărea atunci când îți iei un bilet de avion low-cost?

Rezervarea locului. Dacă zbori singur s-ar putea să nu ai nicio problemă cu locul alocat de compania aeriană. Când ești însoțit, lucrurile se schimbă și îți dorești să stai lângă persoana care te însoțește în călătorie. Dacă companionii tăi sunt copii, atunci lucrurile devin clare: ai nevoie să rezervi loc lângă ei. De aici apar și costurile. Unele companii te pot taxa și cu 40 de euro pentru această dorință, așa că fă bine calculele înainte să faci rezervarea biletului. S-ar putea ca o companie de linie să ofere un preț mai bun care să includă și aceste facilități. Caută pe termene.ro agenția de voiaj care îți oferă cele mai bune oferte pentru bilete de avion. 

Taxa de bagaje. Unii oameni sunt obișnuiți să călătorească având foarte puține lucruri asupra lor. Le sunt suficiente câteva schimburi și obiecte pentru igiena de bază. Uneori preferă sa cumpere la destinație săpun, periuță și pastă de dinți și alte lucruri de care mai au nevoie, decât să tragă de bagaje voluminoase. Alții în schimb, nu pot pleca de acasă în călătorie fără să împacheteze jumătate de locuință. Companiile low-cost includ de obicei în bilet un bagaj minimal, de obicei un rucsac de dimensiuni mici. Pentru altele mai mari este nevoie de plata unei taxe suplimentare care de obicei este consistentă. Poți să ai surpize chiar pe aeroport. Verifică cu atenție dacă dimensiunile bagajului tău se încadrează în cele specificare de compania aeriană pentru a nu fi obligat să plătești la îmbarcare taxe de bagaj care pot fi și de 50 de euro. De asemenea, nu te lăsa purtat de val în vacanță. Poate vrei să cumperi cât mai multe suveniruri, dar ai grijă ca acestea să nu îngreuneze foarte mult geanta de voiaj, iar la aeroport să trebuiască să scoți din buzunar alți bani ca să le poți duce acasă. 

Taxa de băuturi și mâncare. Dacă zbori pe distanțe lungi, este posibil să ai incluse în preț și alimente și băuturi. Pe distanțe scurte acest lucru nu se întâmplă, mai ales în cazul zborurilor low-cost. Dacă ți se face sete sau foame în avion atunci va trebui să plătești 2-3 euro pentru o sticlă de apă sau pentru un punguță de alune. În cazul în care zbori cu copiii și nu vrei să lași sume consistente, instruiește-i de acasă cu privire la ce au voie și ce nu să ceară. Poți achiziționa băuturi din aeroport, după ce treci de controlul de securitate, dar și acestea au de obicei prețuri foarte mari față de magazinele obișnuite. 
 

Foto: https://pixabay.com/photos/airport-transport-woman-girl-2373727/

 

 

Loading...

Comentarii

+