HomeSocialEt si cetera sociala3 lucruri esentiale pentru un somn sanatos al copilului....

3 lucruri esentiale pentru un somn sanatos al copilului. Motivele pentru care sa alegi paturi copii de cea mai buna calitate

Copiii dorm mult, dar este important sa doarma si bine. Daca in viata de adult am reusit pe parcurs sa mai trisam, trebuie sa retinem ca o rutina de somn si un spatiu adecvat influenteaza, fara sa ne dam seama, calitatea somnului.

Obiceiurile difera de la o familie la alta, insa spatiul poate fi modelat tinand cont de cateva trucruri usor de pus in practica. Daca ne dorim ca cel mic sa aiba parte de cele mai bune conditii in timpul somnului, trebuie sa alegem paturi copii de calitate superioara.

[image image-id=”49854″ height=”400″ width=”400″ image-title=”pat”]

Ce presupune un somn sanatos?

Cel mic va avea un somn de calitate doar daca noi suntem atenti la asta. Pentru el sunt extrem de importante anumite aspecte, cum ar fi calitatea saltelei, zgomotul de fundal sau accesoriile pe care le are in jur.

Un somn de calitate inseamna, in primul rand, un somn odihnitor. Acesta este rolul principal pe care creierul uman il indeplineste pe timpul noptii si care ne ajuta la dezvoltare, cu atat mai mult atunci cand vorbim de copii, de orice varsta. Cu cat cel mic se va odihni mai bine, cu atat se va dezvolta mai armonios, va fi mai vesel si mai plin de viata.

Pentru un somn sanatos tine cont de:

Obiceiurile de familie

Pregatirea pentru somn incepe din timp. In functie de obiceiurile fiecarei familii, aceasta poate dura mai mult sau mai putin, dar calitatea somnului incepe intotdeauna cu o pregatire adecvata.

Cina, baita, pijamalele curate, lapticul si povestea citita inainte de culcare ajuta mintea copilului sa intre in etapa de somn a zilei. Cu cat respectam mai des o rutina si mai consistent, cu atat ne vom usura munca pentru o perioada mai lunga de timp.

 

Camera de dormit

Poate ca cel mic doarme deja singur in camera sau poate inca nu a trecut la aceasta etapa. Acest aspect este mai putin important, pentru un somn odihnitor conteaza ca spatiul sa fie mereu aerisit si curat.

Multi specialisti in domeniu spun ca dormim cel mai bine pe intuneric, insa nu toata lumea poate face asta. Pentru ca lucrurile sa fie mai simple pentru cel mic, ii poti pune la dispozitie o lumina de veghe sau sa lasi pe hol becul aprins pe tot parcursul noptii.

Accesoriile de somn

Salteaua este cea mai importanta atunci cand vine vorba de un somn de calitate. Tehnologia avansata ne-a permis sa realizam modele de saltele extrem de variate. Din acest motiv, acum avem o gama larga din care sa alegem si putem opta pentru o varianta potrivita tuturor nevoilor.

Saltelele nu isi vor gasi locul daca nu sunt combinate cu paturi copii  mici sau mari, de cea mai buna calitate. Cei mici au intotdeauna nevoie de siguranta si de putin spatiu de desfasurare.

Unde gasim patutul potrivit?

Pe carucioaredecopii.ro vei gasi foarte multe modele de paturi copii. Acestea vin intr-o gama variata de materiale, culori si marimi. Tot in acest magazin online vei gasi si informatii detaliate despre cum sa alegi patul de copii potrivit, in functie de varsta.

Toate accesoriile importante pentru somn se imbina perfect doar atunci cand sunt puse unele langa altele. Daca avem o saltea si un pat de copii de cea mai buna calitatee, ne trebuie si un set de asernuturi corespunzator.

Copilul tau are o serie de desene animate preferata sau un super erou favorit? Cu siguranta vei gasi sa achizitionezi asternuturi cu personajele preferate, pentru a crrea un plus de confort.

Daca toate aceste lucruri sunt acoperite, copilul tau se va bucura de un somn bun si odihnitor, iar tu vei avea parte de nopti linistite.

Rutina de seara, spatiul de dormit si accesoriile pentru somn – paturi copii, saltele si asternuturi copii – sunt principalele aspecte ce vor contribui pozitiv la sanatatea si la calitatea odihnei din timpul noptii.

Inca nu stii ce sa alegi? Sa fie un pat de copii din lemn? Unul cu desene sau unul intr-o singura culoare? Asternuturi de bebe simple sau cu animalute? Intra pe site-ul carucioaredecopii.ro, magazinul online unde toate aceste intrebari au raspunsul in mii de produse si ghiduri de cumparaturi cu sfaturi practice. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare