5 sfaturi de intretinere a motorului pentru o eficienta ridicata (P)

de Comunicat de presa , 30 august 2017
5 sfaturi de intretinere a motorului pentru o eficienta ridicata (P)

Motorul de masina este o piesa vitale pentru oricare vehicul, tinand cont ca acesta opereaza intrega functionare a sa, dar, cu toate acestea, multe persoane nu se ocupa in mod special de ingrijirea lui suficient de mult. Motoarele trebuie supravegheate in mod regulat, analizate periodic, cu o frecventa destul de mare, pentru ca functionarea sa fie optima.

Pentru a evita orice mica defectiune sau problema serioasa la motor, este esential sa verifici, in mod regulat, motorul, precum si alte piese auto. Cu toate acestea, pentru motor exista cateva mecanisme si parti semnificative care necesita inspectie saptamanala, daca nu chiar zilnica. Daca efectuati in mod regulat aceste inspectii si aceasta intretinere generala, este foarte probabil ca motorul sa dureze mai mult si sa functioneze mai eficient.

1. Verifica sistemul de racire a motorului

Sistemul de racire ajuta motorul sa isi mentina temperatura interna si sa transfere caldura excesiva din motor. Acesta trebuie supravegheat periodic, mai ales cand planifici o calatorie lunga cu masina. Pentru ca sistemul de racire contine diferite parti, cum ar fi radiatorul, termostatul, pompa de apa si lichidul de racire, trebuie sa ai in vedere verificarea fiecareia.

- Verifica lichidul de racire al motorului.

- Mentine intotdeauna nivelul lichidului de racire peste nivelul minim, dar sub nivelul maxim pentru a evita orice scurgere.

- Daca observi o noua culoare, rosie sau portocalie, inseamna ca trebuie sa il inlocuiesti cu unul nou, nu inainte de a goli si spala radiatorul.

- Mentinerea sistemului de racire va costa mai putin decat daunele cauzate de supraincalzire.

2. Curata periodic masca motorului pentru a facilita “respiratia” acestuia

Motorul utilizeaza aerul pentru a arde combustibilul din camerele de combustie, functionand in acelasi mod ca sistemul respirator al oamenilor. Pentru ca acest lucru sa functioneze eficient, este esential sa verifici, in mod regulat, filtrele de aer. Acestea au nevoie de un flux continuu de aer pentru a functiona eficient. Cu exceptia combustibilului, aerul este o componenta fundamentala in incarcarea motorului masinii cu energie, tocmai de aceea trebuie sa il lasi sa intre frecvent in motor, eliminand toate impedimentele.

- Verifica filtrul de aer, daca este murdar sau uzat sau daca are vreo eroare etc. Schimba-l cu un filtru nou, daca este necesar.

3. Alimenteaza motorul, periodic, cu un ulei de motor nou

Pentru a mentine motorul curat, ai nevoie de un ulei de motor bun, pe care sa il schimbi periodic. Uleiul de motor lubrifiaza componentele esentiale ale motorului, impiedicant astfel supraincalzirea si reducerea uzurii. Daca vei suprautiliza uleiul, motorul risca sa se defecteze destul de tare.

- Consulta manualul vehiculului pentru a schimba uleiul de motor. Cele mai multe manuale de functionare cer sa se schimbe uleiul dupa fiecare 5000 de km parcursi. Cu toate acestea, retine ca unele motoare vechi nu pot folosi un ulei de motor atat de mult, deci este indicat sa se schimbe uleiul frecvent, in functie de fiecare tip de masina.

4. Verifica filtrele de combustibil

Filtrele de combustibil joaca un rol important de a proteja motorul impotriva acumularii de depuneri daunatoare si impiedicarea aparitiei de urme in alimentarea combustibilului. Filtrele de combustibil opresc orice formare de substante sau particule nedorite, care pot fi distrugatoare pentru motor.

- Particulele indepartate se acumuleaza intr-o tava, la fel ca in cazul filtrului de ulei. Este necesar sa se inlocuiasca filtrul de combustibil pentru a face motorul sa functioneze fara probleme. Inlocuiti-l cu un filtru nou pentru a mentine, in mod eficient, gazul care curge in motor.

5. Revizuieste componentele mici dintr-un motor

Este necesar sa se faca anumite reglaje frecvente la motor, utile pentru buna functionare a acestuia. De asemenea, trebuie sa schimbi bujiile, sa verifici cablurile, firele de aprindere, capacul si rotorul. Cu toate acestea, modelele mai noi au nevoie de reglaje mai rare, intrucat majoritatea autoturismelor moderen nu au fire de aprindere sau distribuitoare gasite in masinile vechi, ci folosesc bujii.

Tot procesul de mentenanta a motorului te va ajuta sa mentii starea acestuia mult mai mult timp si chiar sa ii imbunatatesti performanta si kilometrajul vehiculului.

Loading...

Comentarii

 • Nico

  30 iulie 2018 16:23

  Bună tuturor!!! Numele meu este Nico, cred că sunt cea mai fericită doamnă de pe pământ după ce am iubit-o pe mine, care mi-a lăsat timp de șapte ani din motive necunoscute. Nu am fost eu in ultimii 7 ani pentru ca il iubesc Donald atat de mult incat ma gandesc la el in fiecare zi a vietii mele si am facut tot posibilul sa-l retur, dar inca nu a putut pana nu am dat peste o marturie un corp a dat online cum și-a luat iubitul înapoi prin ajutorul doctorului Ogundele. Acest lucru ma făcut curios și am decis să îl contactez și pe dr. Ogundele pentru ajutor. Încă nu știu cum Dr. Ogundele la adus pe Donald după 7 ani de rupere în 24 de ore. Cred că dr. Ogundele este cel mai mare spiritualist pe pământ, pentru că mi-a adus bucuria și mi-a zâmbit pe față. Donald se întoarce din nou în brațele mele. Trebuie să spun că sunt norocos să intru în contact cu dr. Ogundele. Oamenii mei care au nevoie de ajutor pentru a se reîntâlni cu iubitul lor pierdut sau cu orice problemă de viață, aceasta este ocazia pentru ai avea pe iubitul tău înapoi prin ajutorul doctorului Ogundele. Puteți să-l contactați pe e-mailul său privat. ogundeletempleofsolutiongmail.com. Pentru apeluri directe și chat viber 27638836445

  raspunde comentariului
 • kelly nakisha

  04 ianuarie 2018 14:35

  Buna ziua numele meu este nakisha Vreau sa va alaturati tuturor sa-i multumesc acestui om pentru restaurarea casei mele cu ex-sotia mea care ma arunca pentru o alta femeie timp de 5 ani. La inceput nu am crezut niciodata ca DR OGUDUGU va fi capabil sa ma ajute sa-mi castig inapoi EX HUSBAND de la cealalta femeie, dar pentru ca inca il iubesc si am nevoie de el in viata mea ... muncesc si urmez instructiunea DR OGUDUGU si ma surprinde ca dupa 3 Zilele petrecerii vrajii și colaborarea cu DR OGUDUGU, Ex-HUSBAND-ul meu mi-a cerut să-i cer iertare și să uit tot ce mi-a făcut pentru că încă mă iubește ... acum eu și soțul meu ne întoarcem împreună și suntem foarte fericit cu noua noastra viata ... toate datorita DR OGUDUGU pentru marea munca pe care a facut-o pentru mine .. Promit sa imi impartasesc intotdeauna munca sa buna intregii lumi largi si daca vreun corp este acolo trecand prin orice relatie dificultati ar trebui contactați-l prin e-mail drogudugusolutionspellgmail.com sau whatsapp 2349097050691De asemenea, se specializează pe următoarele probleme1 Dacă doriți ex-spate.2 dacă aveți întotdeauna vise rele.3 Vrei să fii promovat în biroul tău.4 Vrei ca femeile bărbații să alerge după tine.5 Dacă vreți un copil6 Vrei să fii bogat.7 Vrei să îți ceri soțul soția să fieal tău pentru totdeauna.8 Dacă aveți nevoie de asistență financiară.9 Îngrijire de plante.contactați DR OGUDUGU prin e-mailul său pentru o soluție totală drogudugusolutionspellgmail.com

  raspunde comentariului
 • Gogu

  24 octombrie 2017 23:14

  Articolul cu cele 5 sfaturi este o abureala pentru populimea nefunctionala, iar cealalta postare a camilei, ce legatura are cu articolul ?

  raspunde comentariului
 • Camila Rodela

  01 octombrie 2017 20:19

  Am fost rănită și inima sa stricat când o problemă foarte mare a avut loc în căsnicia mea acum șapte luni, între mine și soțul meu. atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. el a spus că nu a vrut niciodată să stea cu mine din nou, și că nu mai mă iubește. Așa că a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele mele posibile să-l duc înapoi, după ce am cerșit mult, dar nu i-am făcut nici un folos. Și a confirmat că ia luat decizia și nu a vrut niciodată să mă vadă din nou. Deci într-o seară, când mă întorceam de la muncă, m-am întâlnit cu un vechi prieten al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat toate lucrurile, așa că mi-a spus că singurul mod în care îl pot aduce pe soțul meu înapoi este pentru a vizita o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Deci niciodată n-am crezut în vrajă, dar nu aveam altă alegere decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care la vizitat. ogagakuntagmail.com. A doua zi dimineață, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi aduce soțul înapoi a doua zi. Ce afirmație uimitoare! N-am crezut, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi în dimineața următoare, așa de surprinzător, soțul meu, care nu mi-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a sunat pentru a mă informa că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa sa întors în aceeași zi, cu o mulțime de dragoste și bucurie, și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră era acum mai puternică decât a fost înainte, cu ajutorul unei vrăjitoare. Deci, vă voi sfătui acolo dacă aveți ogagakunta o problemă de contact, vă ofer 100 garanție că vă va ajuta .. Trimiteți-l la ogagakuntagmail.com

  parseInt(this.containerWidth) + 2 * parseInt(this.articleControlWidth); }, canDisplayRightControl : function() { return this.windowWidth > parseInt(this.containerWidth) + parseInt(this.articleControlWidth); }, getNextPrevArticle : function() { var fn = this; $.ajax({ type: "POST", url: "/next-prev-article", data: { articleId : this.getArticleId(), canDisplayRight : (fn.canDisplayRightControl()) ? 1 : 0, canDisplayLeft : (fn.canDisplayLeftControl()) ? 1 : 0 }, beforeSend: function( e ) { } }) .done(function( response ) { if(response) { $('body').append(response); } }); }, triggerShowNextPrev : function() { var fn = this; var navOffset = $('.widget-article-footer-votes').offset().top; var windowHeight = $(window).height(); var detectedEndOfArticle = false; var detectScroll = function() { var botttomPx = $(window).scrollTop() + windowHeight; if ( !detectedEndOfArticle && (botttomPx > navOffset )) { detectedEndOfArticle = true; fn.getNextPrevArticle(); } } detectScroll(); $(window).scroll(function() { detectScroll(); }); }, init : function() { this.triggerShowNextPrev(); } }; articleControlsApp.init();