HomeSocialEt si cetera socialaA-nflorit grătarele, haida cu manelele!..

A-nflorit grătarele, haida cu manelele!..

M-am trezit ieri de dimineață și-am orbit enstantaneu. Îmi venea sa cânt „tu ești soarele meu!”, dar mi-a venit o idee: e rost de grătar, boss, așa că am lăsat muzica-n seama boxelor de paranghelie. Că, deh, mie-mi place când mijește a primăvara și-o iau foarte personal daca nu-s primul din neamul meu la grătar. Păi mi-am tunat Dacia ca să ce? Mi-au zis ăia la service că eleronul de pe portbagaj mă ajută să iau curbele mai strâns și se usucă și mai repede hainele pe el.

Ieri, imediat ce am văzut prognoza  meteo de la Busu mi-am dat seama că-i rost de carne friptă, așa că am postat pe Facebook că ies la grătărel și-am așteptat. Să dea lumea like-uri și să pună soția-n portbagaj cele d-ale gurii. Le-am făcut o aroganță și ălora de lucrează lunea! Vai, ce stive-mbietoare: cârnaciori, pulpe, pastramă, mici, alți cârnați mai mari, cotlete și niște pește. Pentru două persoane cred că-i de ajuns. Las’ că mai aduc și rubedeniile.

Am ajuns la marginea localității și-am parcat sub un copac. E același sub care mă instalez de ani de zile. Și acum se vede pe scoarță declarația de dragoste pe care i-am făcut-o sțioarei la primul grătar. Și urmele tuturor ieșirilor noastre. Oh, câte amintiri! Primul PET, primul foc nestins, primele mucuri de țigară. Câte amintiri mă leagă de locul acesta! N-aș concepe să vină cineva să curețe vreodată atâta istorie. Până la urmă, pe banii mei vreau să traiesc așa cum îmi place. Și-mi place să stau înconjurat de „eu”. Și nu-nțeleg. Ne decorăm casele cu coșuri din plastic, dar în natura sa nu fie plastic?

Rudele și prietenii n-au ajuns, așa că am câștigat deja. Nu-i un câștig material, dar e o chestie de prestigiu și aroganță. Și-s sigur că au și uitat care-i locul de întâlnire, așa că trebuie să le semnalizez. Nu-i mai sun că n-am minute, dar dacă dau muzica la maximum și fac focul o să se ghideze soto! Superb cum adie frunzele de primavară! Nu bate vântul, dar boxele de pe Logan fac atmosferă. Și-acum mă invidiază prietenii ca am dat 2.500 pe mașină și 4.000 pe sistemul audio. Când condusul e o pasiune, nu te uiți la bani.

Și-am învins din nou! Eu nu știu de ce zic aștia că-i foamete-n lume, că am mâncat de-am spart. Nimic n-a mai rămas, de plângeau și maidanezii de ciudă în jurul nostru. Vă zic eu, ăia din Africa au mâncare, dar n-au și ei o pădure în care să facă un grătar ca oamenii. În savana aia, unde?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare