HomeSocialEt si cetera socialaAnimalele, fericite că omul nu mai mușcă, fiind acum...

Animalele, fericite că omul nu mai mușcă, fiind acum închis în cușcă

Peștișorul Nemo și neamurile sale sunt fericiți pentru că, după o îndelungată perioadă de așteptare, se văd răzbunați.

Peștișorii exotici au satisfacția că oamenii au ajuns să vadă cum este să te afli în situația micilor înotători colorați, să ajungi captiv într-un acvariu.

Ordonanțele militare i-au adus pe oameni să vadă lumea din perspectiva unui peștișor de acvariu: prin sticlă.

Asemenea peștișorilor de acvariu, care sunt priviți din exterior de tot felul de curioși, acum și oamenii au ajuns să fie urmăriți de polițiști, pentru a nu părăsi incintele.

Și animalele din grădinile zoologice sunt fericite că oameni pot simți pe propria piele ce înseamnă să-ți petreci viața în cușcă.

Urșii sunt însă invidioși în continuare pe unele ființe umane – care, după cum spunea marele poet, e rușine omenii să le spună lor oameni – care reușesc să hiberneze mai mult decât ei, în mod special în această perioadă de izolare, de exemplu președintele Klaus Iohannis.

Păsările călătoare se amuză însă pe baza șefului statului, conștiente find cât de mult i-ar fi plăcut și lui Iohannis să călătorească acum.

Întreaga natură este extaziată văzând cum un minuscul pericol precum noul coronavirus poate pune la respect ființa care se consideră superioară pe Terra.

Mama Natură (nu aceea care apărea prin emisiuni de televiziune și publicații tabloide) este extrem de fericită să vadă că până și cei care înarmau poluarea au rămas fără replică, marii constructori auto ajungând să-și astupe singuri gurile, cu măști produse chiar în fabricile lor.

Lupii se amuză copios, cât timp ei pot urla liniștiți la lună, în timp ce șefii de haită din familiile umane au ajuns să urle la neoanele din bucătărie, consoartele și restul membrilor din peșteră fiind deja sătui să-i mai asculte.

Oamenii au ajuns să invidieze până și broaștele țestoase sau melcii, aceste specii având măcar posibilitatea de a se deplasa cu propriile case.

Maidanezii din Capitală râd în soare cu limba scoasă văzând că oamenii sunt acum alergați pe străzi de autorități, cu șanse mari de a ajunge în cușcă, mai rău decât îi hărâțuiesc pe ei hingherii.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare