HomeSocialCăldură mare, monşer

Căldură mare, monşer

Din efectele caniculei în Marea Britanie: o pasăre flamingo se comportă neobişnuit, adoptând poziţia unei lebede în apă, pentru a se răcori eficient. Ziariştii britanici ar trebui să fie mai atenţi cu relatările; sunt multe păsări flamenco pe acolo, obişnuite să admire lebedele nu pe şevalet, ci la proţap. Să nu spună că nu le-am zis la timp şi să scrie iar zeflemist-englezeşte despre rumânii care şparleşte.

Am citit că o poză şocantă a Andreei Esca pe pagina ei de Facebook i-a năucit pe fani. Întrebarea redactorului ştirii era: A dat în mintea lui Mircea Badea? Nerăbdătoare s-o văd pe Esca în şpagat pe scaune sau cu pene înfipte în posterior am accesat fotografia, ca să constat că prezentatoarea cu salariu misterios trage cu pistolul de tir într-un poligon. Cum aş trage şi eu cu tradiţionalul puşcoi cu sare în fundurile anumitor părţi ale presei româneşti.

Cică Gerard Butler a fost atât de încântat de vizita făcută ghenelor româneşti încât i “s-a rupt sufletul” atunci când ne-a părăsit, pe noi şi pe Ghenea. Bruneta pe care o ascundea în maşină după despărţire era doar o formă de consolare, actorul fiind hotărât să se reîntoarcă, încă şi încă o dată, în România. Sau la Ghenea, suntem siguri că serialul e mai lung decât alea vechi ale BBC-ului. Concluzia autorului informaţiei? Butler e la un pas să se mute în România! Cum şi el e la un singur pas – uriaş – de ceea ce s-ar putea numi informaţie de presă.

Instalarea unui fel de Manneken Pis caricaturizat într-un oraş suedez a scandalizat comunitatea, fiind considerată, probabil, o publicitate nemascată făcută micţionării în aer liber. Le recomandăm înscrierea în circuite turistice ale agenţiilor româneşti de profil şi ieftinirea berii locale; după vizitele grupurilor de turişti români vor adora statuia urinând doar apă în apă, fără acompaniamentul lui Salam la difuzor.

Bătălie la Muntele Athos, unde un grup de 100 de călugări schismatici s-au simţit fără păcat şi au aruncat cu pietre în autorităţile venite să-i evacueze; acestea având doar o hotărâre judecătorească, nesemnată de vreun apostol al Mântuitorului. Dizidenţii sunt în opoziţie încă de acum 40 de ani, protestând astfel faţă de deschiderea Bisericii Ortodoxe în relaţiile cu Vaticanul. Noi ne mirăm doar că Gigi Becali nu a fost introdus deloc în context, nesolicitându-i nimeni din presă părerea despre eveniment. Oricum, probabil că s-ar fi spălat pe mâini în chivotul de aur personal, fiind acum ocupat cu producerea brânzei în condiţii aproape monahale.

Apropo de voievodul Gigi: supărat pe filistinii care nu i-au acceptat regimul de sihăstrie deschisă, cu acces liber la familie, slujbele de duminică şi jocurile Stelei, Domnia Sa acţionează Statul Român în judecată la CEDO, considerând că acesta i-a încălcat grav drepturile fundamentale în timpul proceselor sale; când, la recurs, soarta i-a fost decisă cu majoritate simplă, în condiţiile în care “procedura de recurs a fost lipsită de echitabilitate, numărul membrilor nefiind o formă de a asigura un alt grad de jurisdicţie”. Adică din complet nu au făcut parte şi judecătorii solicitaţi de acuzat, Sf. Gheorghe, Lorenzo Becali şi Mihai Viteazul. Dacă unchiul o să aibă acelaşi noroc la despăgubiri ca şi nepotul să ne pregătim să-l mai înjurăm o dată pe Băsescu pentru împrumuturile de la FMI ale lui Ponta.

Biserica greacă a trecut şi ea la soluţii de criză, urmând ca de acum încolo să împartă frăţeşte profitul cu statul. O dovadă că, uneori, Dumnezeu nu bate cu parul ci cu barossul european, merkelii şi instituţiile financiare care ele au dat, ele au luat, fie numele lor în veci blestemat. Bine că ai noştri nu au probleme din astea, ei jurându-se pe ce au mai sfânt că nu e niciun profit de declarat sau administrat. De unde nu e, Dumnezeu nu cere, iar Statul dă, că doar dar din dar se face Raiul pe Pământ.

Declaraţiile lui Tokes sunt penale şi ar trebui să fie incriminate de Băsescu, dacă România ar avea un Preşedinte, ne spune Ponta. Foarte corect, dar declaraţiile respective ar trebui incriminate şi de Primul-Ministru, dacă România ar avea aşa ceva. Tot pe Vadim să cadă greul, acum când România nu mai are nici măcar unul?!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare