HomeSocialCei trei "R" de la Răsărit

Cei trei “R” de la Răsărit

Dacă Eugen Nicolăescu a ajuns omul bun la toate în ministeriatele PNL-ului şi soluţia salvatoare din portofelul…pardon, portofoliul lui Antonescu, eu sper ca Obama să se albească de spaimă în faţa somaţiei UE şi să suspende vizele pentru români. Altfel, îmi pun o barbă model Academia Caţavencu (falsă), un calup de dinamită în ea şi deturnez primul avion invizibil pe care pun mâna direct spre Biroul Oval. După ce înaintaşii americanilor de azi ne-au lăsat la discreţia degetului butucănos al lui Stalin, agaricii yankei actuali ne protejează cu vitamine F-16 şi scuturi antirachetă fără măcar să transmită un sincer WTF?! somnului raţiunii instalat la Putere în România.

În timp ce asupra lui Băsescu pilotând nu flota dispărută, ci un F-16 în Turcia, s-a tras cu simulatorul (spre dezamăgirea asistenţei aeriene din Palatul Victoria), PNL-ul trage în noi cât se poate de real cu aceleaşi paraşute politice reciclate, reduse şi refolosite pe principiul scorniceştean al rotaţiei cadrelor. Nu îl includ aici pe Iohannis, pe care îl admir sincer pentru postura de ultim apărător al Axei germane încăpăţânate să facă gospodărie în România. Dar, când văd aceiaşi cavaleri ai tristelor figuri ieşiţi din ruleta prezidenţiabilului Crin prezentaţi ca variante de remaniere a Guvernării, mi se ia din nou de fostele mele simpatii liberale. E clar că nu prea mai ai de unde alege în politichia dâmboviţeană, unde aparatcicii numai buni de adunaţi grămadă cu DNA-ul tocmesc legea şi legile. Mi se face deja frică de soluţiile financiare inovatoare ale lui Nicolăescu, după ce abia mă obişnuisem cu ideea că, la primul semn serios de defecţiune organică, voi apela direct la popa de circumcripţie şi nu la listele de aşteptare conceptualizate de felcerul-contabil.

Se tot vorbeşte despre “specialiştii români” care se ţin departe de cloaca politicii, nedorind ei să se implice în ceva urât mirositor; eu cred că, de fapt, sunt de multişor pe cale de dispariţie în România, urmată de reapariţia lor în locuri cu verdeaţă, soare şi respect din partea celorlalţi. La noi rămân numai din ăştia ca Ciocanul Şef la ANRSC, cel care vrea să ne interzică închiderea repartitoarelor de la calorifere pentru că, crede inteligenţa ipochimenului, suntem nişte hoţi care sustrag prin pereţi lăfăiala calorică din cutiuţele vecinilor. Asta nefiind altceva decât o “încălcare a Constituţiei”. La aşa gândire venită direct din Epoca de Aur, de ce Ciocanul nostru am mai tras noi cu simulatorul la Revoluţie?!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare