HomeSocialCorporatiștii au inventat mersul pe bicicletă

Corporatiștii au inventat mersul pe bicicletă

În weekendul care tocmai a trecut, compania lui Moș Crăciun a organizat un eveniment prin care a dorit să încurajeze mersul pe bicicletă și să ofere câteva premii. Toate bune și frumoase până aici, fiind și câștigători, și răcoritoare, dar și o scenă de la nivelul căreia s-au auzit multe aberații demne să provoace orgasme revoluționare ecologiștilor care cred că planeta o să fie mai verde dacă facem vânzări și reclamă unei corporații.

Să redăm orașul bicicliștilor” a spus o doamnă de la înălțimea scenei, de parcă în tranziția de la căruță – caleașcă – mașină a fost vreo perioadă când bucureștenii și-au spus „vai, ce bine e să faci mișcare, să pedalezi pe oriunde și să ai prioritate totală pe străzi”. Să nu ne pierdem în vorbe glorioase doar pentru că ne place să ajungem transpirați la muncă.

Apoi, pe aceeași scenă, a urcat  medicul nutriționist Corina-Aurelia Zugravu, vizibil preocupată de hidratarea bicicliștilor, uitând să menționeze un lucru elementar: niciodată, un antrenor nu va recomanda unui sportiv să consume băuturi acidulate, cu atât mai mult cola. Voalat, spunea că „trebuie să bei lichide”, dar nu spunea dacă apă, votcă, bere ori sucuri cu diabet inclus. Cine are dubii să întrebe un sportiv profesionist. Cât despre hidratarea cu sucuri acidulate, e aceeași glumă bună precum McDonald’s sponsor oficial al Olimpiadei de la Londra: „Salut, sunt Usain Bolt și alerg 100 de metri în aproximativ 9 secunde. Apoi mănânc un burger, niște cartofi prăjiți și beau un suc rece cu acid. Mă simt așa de sănătos. Fă și tu la fel, acum, cât te uiți la mine de pe canapea!”.

Dacă o să-mi spui că sunt răutăcios și nu încurajez genul acesta de evenimente, o să-ți spun că ecologia și mersul pe bicicletă nu au legătură cu branduirea unui parc din București. Ăsta e cel mult eco-marketing.  Dacă tu, corporația, vrei să încurajezi ceva, pictează, benevol, piste pe caldarâm. Se opune cineva?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare