Cum să-ţi fereşti bicicleta de hoţi

de Magda Mihăilă , 16 aprilie 2016
Cum să-ţi fereşti bicicleta de hoţi

Primăvara e sezonul în care apar urzicile, leurda, fustele scurte şi plimbăreţii pe bicicletă. Asta înseamnă multe poze cu portbagaje pline cu flori, căţei şi baghete de pâine aranjate artistic, dar şi mesaje disperate în care biciclişti naivi pun poze cu unealta lor preţioasă de deplasare dispărută subit în timp ce ei dădeau gata o limonadă la suprapreţ.

Astfel de situaţii neplăcute pot fi evitate prin câteva metode simple, în funcţie de buget:

1. Buget zero spre deloc

Dacă n-ai bani de antifurt, dar totuşi vrei să laşi bicicleta nesupravegheată, fă rost de o hârtie şi un pix. Scrie pe hârtie “Nu fura, te bate Dumnezeu” şi pune-o la vedere. Vei descoperi cum frica de Dumnezeu e cel mai puternic antifurt, care va ţine la distanţă toţi micii şmenari.

Dezavantaj: Da, e posibil ca cineva să-ţi fure bicicleta chiar dacă ai pus hârtia, dar o să mergi mult mai liniştit la culcare când ştii că tu suferi pe lumea asta, şi hotul, în curând, pe ailaltă.

2. Buget puţin spre mediu

Ia un maidanez de pe stradă. Investeşte în mâncare bună şi ţine-l sătul, cât să nu mai mănânce de la străini. Fă-l să-ţi iubească bicicleta, să o considere sanctuarul lui. Dacă e nevoie, pune nişte urechi false de câine făcute dintr-o cuvertură comunistă, ca să creadă că e un gigant stăpân suprem. Leagă-l de bicicletă când ai treabă şi o va apăra cum doar cineva crescut după blocurile gri ştie să o facă.

Dezavantaj: Cari după tine un maidanez la fiecare ieşire în oraş.

3. Buget de barosan

Ai bani mulţi. Ţi-ai luat bicicletă pliabilă electrică cu şa personalizată în funcţie de tipul de piele din care ţi-ai făcut geanta în care ţii laptopul cu măr. Nu vrei să te lauzi doar cu bicicleta, vrei să vadă lumea şi ce metode antifurt ai găsit. Transformă coşul bicicletei într-un mini magazin de urzici şi leurdă. Oricum, seara când eşti tu în bar pieţele sunt închise. Tăranul îşi poate muta marfa nevândută la tine în cosuleţ, îţi păzeşte bicicleta cât timp o foloseşte ca să-şi vândă marfa, la sfârşit amândoi plecaţi acasă fericiţi.

Dezavantaj: Urzicile şi leurda cresc moca în pădure şi profitul nu ajunge nici măcar la preţul unei pedale din bicicleta ta.

Loading...

Comentarii

+