HomeSocialDe ce s-au certat Ponta și Crin

De ce s-au certat Ponta și Crin

Ieri a avut loc unul dintre primele mari scandaluri în USL. Mă rog, primul public, cine știe cum își dau la gioale băieții în culise. E vorba de patru partide până la urmă. Unul dintre motive e ușor de intuit: bătaia tradițională pe ciolan. Era evident că se vor certa la împărțeala pe ministere. USL e genul ăla de alianță în care fiecare membru crede că lui i se datorează victoria. Astfel, toți vor vâna cea mai mare bucată de plăcinta cu brânză cam veche a puterii.

Totuși, cred că e vorba de încă o problemă, poate mai puțin evidentă și care ține de relația dintre marchizul de Căcărau și Victor Ponta. Nu știu dacă ați citit presa internațională pe tema României. Eu am făcut-o și nimeni nu vorbește de Crinache. Prezidențiabilul USL, idolul la toate femeile din Niculițel, nu e băgat în seamă de jurnaliștii străini. Rivalitatea despre care ei scriu este numai între Victor Ponta și Traian Băsescu. Sunt convins că Rică Venturiano de PNL moare de draci că nimeni nu scrie despre el. Până și pe televiziunile românești de știri, așa cum sunt ele în traista unui partid sau a altuia, când apare pe crawl o listă de nume care-l conține și pe cel al frumoasei adormite, ceilalți vor fi trecuți cu numele de familie, pe când viitorul fost viitor președinte al României apare simplu, „Crin”. Am impresia că Antonescu crede că prea multă atenție se-ndreaptă către copylotul său, iar asta îi pune în pericol drumul către Cotroceni, de care era atât de sigur în vară. Așa că a vrut să-și arate colții. Încă nu știm cum va arată viitorul guvern, dar ceva-mi spune că baronii PNL își vor lua o mare țeapă.

Trebuie să vă dezvălui că nu sunt adeptul teoriei conspirației cu Sorin Oprescu candidat USL, ci cred că, dacă ar fi să candideze cineva la funcția de președinte al României în locul lui Crin (sâc-sâc, nici eu nu îți scriu numele complet!), probabil că acela ar fi Victor Ponta. De fapt, deja îmi și imaginez scena: Victoraș, cu o lacrimă-n ochi, povestindu-ne cât suferă el că trebuie să-i ia locul prietenului lui celui mai bun. Sună familiar? Păi credeați că Ponta e capabil să producă o scenă originală, sau cum? Ce nu vor ști fanii lui însă e că lacrima aia nu va fi de tristețe, ci de fericire.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare