HomeSocialDe ce Steaua va fi sancționată de UEFA și...

De ce Steaua va fi sancționată de UEFA și de ce ăsta e un lucru bun

În scurt timp o să aflăm decizia UEFA în cazul Dosarului Valiza, care îl are ca protagonist pe cercopitecul de Jilava, ex-Pipera, cu jucăria lui din Ghencea, Steaua. În mod normal, decizia ar trebui să le pună pofta-n cui steliștilor, timp de un an, de la banii din Champions League, pentru că oficialii UEFA nu se joacă nici măcar cu suspiciunile de corupție, darămite cu gigei care se și laudă cu actele astea. Dar, în mod surprinzător, faptul că de astăzi steliștii vor cânta, probabil, „România, Steaua, Europa, Pa Pa!” e un lucru bun, și o să vă explic și de ce.

În primul rând, să pornim de la coadă la cap. Fanii rapidiști, proaspăt dotați cu ceasuri deșteptătoare setate pentru matineul din Liga a II-a, o să privească o asemenea excludere ca un fel de răzbunare cosmică. În sfârșit, n-o să mai fie doar ei împotriva tuturor.

Dinamoviștii, la fel. După cel mai prost sezon de mai mult de zece ani încoace, satisfacția de a-i vedea pe steliști în afara Europei echivalează cu o victorie în fața unei echipe de pescari care i-a eliminat acum ceva vreme din cupa UEFA. Sau, măcar, le va provoca o plăcere similară cu cea de mai demult, când au dat foc unei peluze din Ghencea.

Și astfel ajungem și la cel mai important punct, cel care are legătură cu Steaua. Singurul motiv pentru care Gigi stă la Steaua e acela că, pentru el, asta a fost una dintre cele mai bune oi de mult pe care le-a avut el vreodată. Aproape la fel de bună ca un teren din Pipera. Deși s-a lăudat cu sutele de milioane pe care le-a tot băgat în club, berbecul-șef de la Jilava nu spunea niciodată câți bani a scos din club. Și avea surse de produs cașcaval berechet: drepturi TV din țară, Europa, vânzări de jucători, bonusurile de performață prin Champions League sau Europa League, bașca încasările din bilete atunci când ai 50.000 de oameni pe stadion.

Aflat deja la pârnaie și milogindu-se să fie lăsat liber măcar de ziua lui, vestea că Steaua ar rămâne fără milioanele promise din Champions League l-ar putea determina pe Becali să deschidă taraba cu jucători de la club, cât să mai facă niște bani numai buni de trimis la Athos sau la Mallul Mântuirii Neamului, și să vândă Steaua, ca apoi să se retragă la oile lui. Iar ăsta ar fi un lucru deosebit de bun.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare