De ce sunt toți politicienii la fel? Teză de doctorat

de George Bonea , 26 iulie 2012
doctorat

Mi-au plăcut mereu oamenii care și-au susținut idolii politici cu înverșunare. „Ba al meu e mai corect. Ce zic eu mai, e corect, dom’le. Face și drege. E perfect!”, își spun ei, naivi, crezând că Mesia își trimite oameni în parlamente înainte să vină în persoană. Și prin aceeași situație trecem și acum, în pragul anului apocaliptic 2012.

Îi scoatem din ecuația acestui tratat științific pe cei care votează răul cel mai mic ori pe cei care boicotează. Ne interesează strict înverșunații politici, ăia care dorm cu posterul lui Crin deasupra patului, șantieriștii care-l țin pe Ponta între fetele dezbrăcate de pe baracă ori fanii lui Băse, ăia de au poza lui în portofel între fotografia cu câinele și restul familiei. Ăștia-s de studiat.

Dacă tratăm problema gradual, ne dăm seama că sunt toți din același aluat. Băsescu îndeamnă românii să nu voteze la referendum. Să facă ce știu ei mai bine, dar să evite secțiile de votare, aceste cutii ale Pandorei. Și ce poate să facă românul într-o caniculară zi de duminică dacă nici măcar nu votează? O să bea, dar-ar prohibiția-n ea de abțiguire națională. Deci, cum ar spune niște unii, Băse împinge românul pe calea pierzaniei. De unde rezultă că băut o să dormi. Și uite-așa ești din gașca lui Crin. Și dacă nu dormi, ce faci? Bați câmpii. Ești pontist. O să vorbești ca papagalul pe stradă, de-o să zică lumea că ești rudă cu Dana Grecu. Dacă mai cazi și-n șpagat, o să te știe de frică tot orașul. Dar, medical vorbind, ce urmează după o cură de băutură, somn mult și prost și vorbit aiurea? Nebunie curată! Cai și avocate verzi pe pereți! Elodii și Ciumaci, OZN-uri și masoni. O să ajungi membru de cinste al PPDD-ului, cu dungă violetă pe buletin. Și după ce-ți petreci timpul prin nebunia aia fără mănuși, ce se alege de tine? O să miroși a naftalină și-o să ai sacoul peticit în coate, de zici că ești ultimul mohican al PNȚCD-ului. Asta vrei să ajungi? Să intri în cercul ăsta vicios care te aduce pe marginea prăpastiei? Vezi bine, toate-s înlănțuite și, odată intrat în horă, cu greu mai ieși. Și n-are importanță de unde începi. Te poți apuca de băutură pe fondul unei stări de somnambulism acut, ori de vorbit prostii după ce te-ai ars cu flacăra violetă. Vezi bine, n-ai scăpare.

Vă dau voie să mă plagiați în voie. Oricum, n-o s-ajung premier.

Loading...

Comentarii

+