De prin sertare

de Monica Alexandru , 02 iulie 2012

Când, cu minţile tulburi, m-am apucat de curăţenie sâmbătă, mi-am dat seama că am 12 soluţii pentru curăţat baia de toate relele, 24 pentru o bucătărie sclipitoare (din care şase foarte fine numai pentru aragaz), patru pentru o mochetă pufoasă şi catifelată, şapte pentru curăţat geamurile de privirile indiscrete, vreo opt produse dezinfectante (patru atât de puternice, că se găsesc numai pe piaţa neagră) şi mai multe şerveţele şi unguente frumos mirositoare pentru o mobilă mai fericită decât atunci când făcea umbră în pădure!

Deşi toate promit să facă din tine o gospodină fericită să trăiască într-o societate obsedată de curăţenie, ele sunt eficiente numai dacă sunt folosite împreună. Rezultatul e eficient doar în una din cele 426 de privinţe în care ar trebui să fie fericită o femeie. Întotdeauna după curăţenie este bine să pleci de acasă, ca să eviţi norul toxic pe care îl formează minunatele arome de muguri de brad sau fructe de pădure.

Am mai găsit o grămadă de baliverne frumos mirositoare care îţi promit să te facă mai tânără, mai deşteaptă, mai bogată, cu condiţia să le foloseşti într-un ritual care nu poate dura niciodată mai puţin de o oră. Cu toate calităţile astea, ţi-ar fi imposibil să nu găseşti o minune de bărbat care să gătească, să spele şi să calce în locul tău, doar pentru privilegiul de a-ţi atinge mâinile unse cu unt din nuci pecan. E vorba de produsele pentru spălat vasele!

Greşeala mea fatală a fost că m-a împins necuratul să adun fiecare leu pe care l-am dat pe produsele astea şi vă spun doar un lucru! Nu repetaţi figura mea! O să vă ia cu vertijuri, o să vă treziţi că n-o să mai vreţi să faceţi curat şi-o să aveţi probleme cu minunea de soţ acasă! Fetelor, ieşim mai ieftin dacă angajăm pe cineva să facă asta în locul nostru! Trebuie doar să înţeleagă şi minunea treaba asta!

Comentarii

+