HomeSocialEt si cetera socialaDezamăgit că ploile de toamnă i-au alungat enoriașii, PF...

Dezamăgit că ploile de toamnă i-au alungat enoriașii, PF Daniel mută pelerinajul la Sfânta Parascheva în miezul verii

Deși a fost, în general, un an destul de rodnic, agricultorii putându-se lăuda mai ales cu recoltele de vin și țuică, Biserica Ortodoxă Română e nemulțumită din cauza rezultatelor slabe pe care le-a avut anul ăsta. Potrivit statisticilor BOR, în 2016 s-au înregistrat scăderi de 12% la acatistele personalizate, gen ”să moară dujmanii mei”, de 23% la lumânările ”By Daniel”, agreate de Preafericit, consemnându-se și cu peste un milion de pupături de moaște mai puțin decât anul trecut. După ce au analizat rezultatele, experții în marketing, publicitate și pomeni strategice ai BOR au ajuns la concluzia că eșecul a fost, provocat, între altele, și de vremea foarte rea din această toamnă.

Noi am avut, ca de obicei, o ofertă de moaște extrem de bogată și de variată, ba chiar am anunțat că e sezon de super-reduceri în octombrie – pentru numai 10 lei, în loc să pupe moaștele doar o dată, enoriașii aveau dreptul să le pupe de trei ori. Și apoi, în fiecare octombrie am organizat pelerinaje și a mers darul foarte bine. Dar, na, așa ne trebuie dacă ne luăm după toți proștii de savanți, fir-ar ei ai naibii, Doamne iartă-mă, cu încălzirea lor globală cu tot! Ce încălzire globală, nu vedeți că a turnat ca la Potop? Iar ploile masive ne-au alungat credincioșii și, odată cu ei, și portofelele lor, de care Catedrala Mântuirii Neamului și rezervoarele de la merțanele înalților noștri arhierei au atâta nevoie”, a ținut să precizeze un distins cleric.

Unii dintre membrii consiliului de administrație al BOR SRL au venit cu propunerea lansării de ”umbrele sfințite”, care să-i apere pe enoriași de ploaie, astfel încât aceștia să rămână la cozi kilometrice chiar și când afară plouă cu găleata. ”Propunerea a fost respinsă de CEO Daniel, pentru că riscam, naibii, Doamne ferește, ca vreun enoriaș să mai fie și trăznit, în grămada aia de umbrele și aveam pagube de imagine și mai mari”.

În cele din urmă s-a decis ca pelerinajul Sfintei Parascheva să fie mutat în luna iulie sau august, când afară e foarte cald, iar riscul de precipitații e foarte scăzut. ”Ni se pare o propunere excelentă, pentru că ea ne permite să avem și venituri mari din pupat moaște, dar să vindem și bere și mici, alături, pe care credincioșii le pot achiziționa chiar și în post, dacă achită o taxă specială. Iată deci o soluție win-win pentru BOR. Și să mai spună cineva că PF Daniel nu are idei de afaceri geniale!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare