HomeSocialSanatate si alte boliDezinfectantele din spitale sunt acum așa concentrate că provoacă...

Dezinfectantele din spitale sunt acum așa concentrate că provoacă arsuri!

Scandalul Hexi Pharma, care a relevat că România e în domeniul medical un fel de sexy-farma, adică a fost lăsată cam în fundul gol, pare să nu se mai sfârșească. Deși specialiștii din Ministerul Sănătății au declarat că nici măcar 5% dintre dezinfectanții de pe piață au fost găsiți diluați, presa continuă să acuze că totul este o manipulare și o tentativă de mușamalizare. Că lucrurile stau cu totul diferit o arată însă faptul că, doar în ultimele zile, în spitalele românești au avut loc zeci de incidente legate de concentrația prea mare a dezinfectantelor.

”Este adevărat, dezinfectantele nu sunt diluate, cum au mințit cei din presă, dimpotrivă, sunt mai concentrate decât ar trebui, ne-a declarat medicul unui mare spital din România, care s-a prezentat la camera de gardă a altui spital, cu arsuri serioase pe membrele superioare. Acesta tocmai dorise să se spele pe mâini în cazul unei paciente căreia îi cam greșise operația de mărire de sâni, dar, când s-a atins de dezinfectant, a simțit că ia foc. ”Cred că e și puțin exces de zel românesc aici. Cum s-a auzit că sunt dezinfectantele slabe, cum firma Hexi Pharma a început să bage concentrații mai mari. Până acum, după cum au arătat surse apropiate ministrului Sănătății, Achimaș-Cadavriu… ăăă, pardon, am vrut să scriem Achimaș-Cadariu, s-au ars zeci de medici și asistente, deci situația e dramatică. Ni s-a raportat că la spitalele mari unele asistente s-au ars atât de tare, de pe urma contactului cu dezinfectanții, încât nici n-au mai putut număra bancnotele din șpagă, li se distruseseră buricele degetelor”, precizează surse din cadrul Ministerului Sănătății.

Chiar și pacienții au avut de suferit. De pildă, un bolnav internat pentru o banală operație de amigdalită s-a ales cu arsuri după ce s-a sprijinit doar cu palma de un dulap curățat în prealabil cu dezinfectant. Arsurile au fost atât de serioase încât, timp de trei zile, asistentele, infirmierele și medicii care treceau pe la el au fost nevoiți să-i bage ei mâna în buzunar, ca să-și ia, fiecare, ce șpagă i se cuvenea – 5 lei la infirmiere, 10 lei la asistente și 100 de lei la domnii doctori.

În același timp, asociațiile pentru protecția animalelor din România se declară șocate de tratamentul inuman la care sunt supuși gândacii de prin spitalele de la noi: ”Până acum, gândacii erau aproape considerați specii ocrotite în spitale. De când cu scandalul ăsta cu dezinfectanții diluați, s-au băgat concentrații și de opt-nouă ori mai mari în substanțele dezinfectante și mor gândacii pe capete. Este o crimă ecologică! Dacă lucrurile continuă, lanțul trofic din România va fi grav afectat, nu vă dați seama? Dacă mor gândacii, o să dispară și virusurile, dacă dispar virusurile, o să dispară și șobolanii, iar dacă dispar șobolanii noi pe cine mai votăm în Parlament?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare