HomeSocialEmisiuni de interes național

Emisiuni de interes național

Internetul și televiziunea sunt cele mai mari două medii de comunicare în masă. Idealiștii susțin că internetul o să câștige pentru că televiziunea e veche și internetul e nou. Iar noi știm cu toții că ce e nou este întotdeauna și mai bun. În schimb, realiștii spun că internetul și televiziunea se vor uni și vor crea cel mai mare instrument de comunicare și manipulare a maselor de până acum. Pentru că realiștii știu că tot ce depășește nivelul unui blog este folosit pentru manipulare.

Până atunci însă, mie mi se pare dubios că sunt emisiuni despre IT la televizor. Dacă te uiți la TV pentru că vrei să înveți despre jocuri și gadgeturi, ai pornit complet greșit. E ca și cum te-ai duce la proful de sport să te învețe fizică. Știu, se cheamă educație fizică, iar emisiunea se numeşte Zona IT, dar asta înseamnă doar că titlul te poate duce în eroare. Într-adevăr, și pe net se vorbește mult despre televiziune, însă în principal despre ce de căcat e televiziunea. Se cunoaște că boşii de la TVR 2 care au aprobat proiectul nu prea folosesc ei internetul.

Probabil că mai sunt și alte câteva emisiuni despre IT la televizor, dar eu pe asta am urmărit-o dimineață, când căutăm un subiect despre care să scriu. Conținutul este OK, doar că n-ar trebui să existe deloc. Publicul lor este pe net, mai curând ei știu să găsească în casă un Nokia 3310 decât telecomanda. Îmi rămâne să-mi imaginez că emisiunea este făcută pentru afoni în ale tehnologiei. Părinți care și-au obligat copiii să se ducă la matematică-informatică pentru că informatica este viitorul. Acum se uită salivând la emisiune și se bucură că nu înțeleg nimic din ea. Sunt mândri de cât de deștepți o să fie copiii lor, ce bine au făcut că i-au convins să renunțe la pictură.

Am schimbat canalul și am dat peste emisiunea Viața satului, se difuzează în fiecare duminică dimineață. Audiențele îmi imaginez că sunt formate din toți bătrânii din România cu piciorul rupt care nu au putut ajunge în acea duminică dimineață la biserică. Ce bine că este cineva la TVR care să se gândească și la ei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare