HomeSocialFacebook, o țigănie corectă politic

Facebook, o țigănie corectă politic

Nici n-am apucat și noi, ca omul, să-l lăudăm cum se cuvine pe onorabilul Mădălin Voicu pentru numirea sa în foncția de consul la Jermania-vere, că s-or găsit diverși sensibiloși să ne reclame  pe Facebook. Cică de ce l-am făcut pe Medellin țigan, că asta contravine politicii rețelei de socializare, că e jignitor, neplăcut și-i face rău la prostată. Măi, dragi tovarăși și naș Zuckerberg, stați să ne înțelegem: pe ilustrul muzician nu noi l-am făcut țigan, ci mămica lui, iar el, care-i om deștept și cu glagorie, chiar nu se teme de denumirea asta care vouă vă dă bufeuri. Pentru că Mădălin cu gurița lui talentată s-a exprimat cât se poate de plastic despre membrii etniei din care face parte: ”Eu nu-i apăr pe țigani, țiganii mi-au mâncat ficații. Dar țiganii sunt mai puțin periculoși decât cei care sparg bănci. Țiganii nu fură  cu cardul, țiganul cerșește, trage de tine, fură de prin buzunare”. Noroc că s-a oprit Mădălin, că, dacă mai continua, îl acuzau ăștia și de xenofobie acută, legionarism cronic și fascism în fază avansată. Ei, dar să revenim la ciori… ptiu, Doamne iartă-mă… oile noastre: de câte ori rostește onor dl Voicu denumirea de rom, în declarația de mai sus? De fix zero ori. În rest, le spune țigani și nu numai le spune țigani, dar  spune și cam cu ce se ocupă țiganii: cerșesc, trag de tine, ciordesc de prin buzunare. Păi, dacă el afirmă asta, noi ce-ați fi vrut să facem, să nu-l cităm, ci să scriem rom în loc de țigan?

Măi dragi tovarăși de la Facebook, noi nu suntem din ăia de la Charlie Hebdo, să-l facem pe Mahommed gol în cadă sau pe Iahve pupându-se cu Mefisto cam cum se pupă Obama cu Putin. Am mai dat trucaje cu PF Daniel, dar PF Daniel e un om ca toți oamenii (bine, nu chiar ca toți oamenii, ca Bill Gates, Donald Trump și încă vreo trei miliardari) și, la urma urmei, el a ridicat primul trafaletul, noi doar am ripostat. Însă de jignit, n-am jignit pe nimeni, în numele umorului. Să ne ameninți că ne închizi contul de Facebook doar pentru că l-am numit țigan pe unul care chiar se mândrește că e țigan, și nu rom, nu e corect politic, e de-a dreptul absurd, fascistoid, comunistoid.

Și culmea știți care e? Că, în vreme ce ne taie nouă macaroana pentru că facem lumea să râdă și să să simță bine, băieții ăștia corecți politic de la Facebook lasă să înflorească paginile de socializare ale mămicilor acelor animale din Vaslui care incitau lumea să o urască pe biata fată violată. Dacă nu-și închideau mămicile paginile, în fața reacției de indignare generalizată, durii lui pește oceanic de la Facebook le-ar fi lăsat să împrăștie ură mult și bine. Asta mi se pare, mult stimate și iubite tovarășe Zuckerberg, de-a dreptul de porc. Știu că expresia s-ar putea să vă jignească sentimentele religioase, dar altă rimă chiar n-am găsit!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare