HomeSocialD'ale cetateanuluiGabriela Firea vrea să ne arate Pasărea

Gabriela Firea vrea să ne arate Pasărea

După ce și-s scos o coajă de sămânță dintre dinți, Gabriela Firea a ieșit dis de dimineață în grădinița din fața blocului ca să taie o găină. Îngândurată, a încălțat adidașii lăsați la ușa de la intrarea în scara blocului și a rostit cu voce tare: "Măicuța Domnului, sacrific pasărea asta ca să-i fac lu’ Pandele o supă de zburătoare obosită, cum îi place lui mai mult și mai mult, dar Ție îți aduc ofrandă, o, Mărită, că nu l-ai lăsat pe blegul ăla de Nicușor Dan să le dea hipsterilor prosecco la moară. Reați ai dreaq de lălâi, nah, că v-am tăiat și maratoanele și, dacă vreau, interzic și sexul înainte de căsătorie pe raza municipiului București. În fine, Măicuțo, aș mai vrea să le arăt oamenilor cât de mult înseamnă să ai aripi la fruntea Primăriei Capitalei ca sa ii inspir, și mi-ar plăcea ca toți bucureștenii să miroasă de maine a Eau de Oaie, să crească o vacă, un porc, să reînvețe mulsul și beneficiile bălegarului la genunchi, să redescopere spălatul la lighean, lucrurile simple, adevărate, de la origini!" și doamna Firea hârșșșșt gâtul la găină.

În timp ce vecinii din bloc au ieșit la geam ca să arunce în ea cu moaștele rămase de la cină, Gabriela a început să jumule și să scarmene găina, până a simțit că se autopipăie și se autosimte aproape lăuntric: "Este! Pasărea Măiastră! Așa se va numi festivalul meu autobiografic! Odă, ție, Măicuțo!".

A doua zi, cu ajutorul bunului Dumnezeu, știrea a apărut pe primele pagini: "Primarul General al Capitalei și primarul sectorului 6, Gabriela Firea și Gabriel Mutu, au planuri mari pentru București în plan muzical. „Pasărea Măiastră” se numește festivalul internațional pe care Firea ar vrea să-l înființeze printr-un proiect de lege depus în Parlament și să-l organizeze inclusiv din fonduri europene. Doamna Firea speră ca festivalul să devină un brand și să transforme Bucureștiul în „capitala mondială a dansului și a muzicii tradiționale”. Per ansamblu, festivalul va ridica „prestigiul cultural și politic al țării noastre”.

"Măicuto, mai am un singur dor, dă să se ridice și pixul cu albastru de pe spatele Elenei, că acu 7 ani propunea să transforme Capitala într-o destinație de turism cu profil balnear și, când pixul s-a moleștit, iete, și-a scris direct pe pielea trupului de pe spate, când avea mai demult atâta piele Vuiton!" s-a mai rugat repede in gand Gabiela, in timp ce si-a pus cizmele de cauciuc ca sa se bage in pat.

In incheiere, bucureștenii ar trebui să învețe mintenaș câteva expresii populare legate de Pasărea populară a doamnei Firea, ca să întâmpine festivalul cum se cuvine:

“A atenta cu smârdanul la clocitoare”, “A da porumbul cu unt”, “A forța intrarea în clopotniță”, “A duce bușteanul la castor”, “A tencui scorbura”, “A dezmorți medusa”, ”A baga hiriboiu in şovârnoaga”, “A intra cu trenul in tunel”, “A unge gogoașa cu glazură”, “A băga lebărul în traistă”, “A scapa calu la apă”, “A da pedală”, “A baga vaporu-n port”, “A duce pionierul la ecluza”, “A lăsa ratonul la veverita”, “A coborâ moșu în beci”, “A duce mielul la căldură”, “A lua porcul la trântă”, “A da cu mobra-n gâște”, “A băga osul în ciorbă”, “A băga milogu-n traistă”, “A da ca surdu-n tobe”, “A ciufuli bărzoiul”, “A da în cască la neamţ”, “A sparge scoica-n două”.

Dolănescu să ne judece!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare