HomeSocialD'ale cetateanuluiGhid de alegere a centralei termice pentru locuinta (P)

Ghid de alegere a centralei termice pentru locuinta (P)

Nevoia de a trai in confort se resimte mai ales in sezonul rece, cand temperaturile scad si peretii locuintei se racesc. Fara o centrala eficienta pentru a-i incalzi, sansele de a beneficia de confortul termic dorit sunt practic inexistente. Fiecare isi doreste sa gaseasca solutii ieftine si de durata, insa aceste rezultate sunt de cele mai multe ori greu de obtinut.

Un cazan pe lemne Liepsnele ar putea oferi proprietarilor ceea ce cauta, o modalitate de a asigura necesarul termic din locuinta, dar numai in conditiile in care este inalt calitativ si ofera o intrebuintare de durata. Pe piata din tara exista o multime de furnizori de sisteme de incalzire, cu diverse functii si caracteristici, insa prea putine dintre acestea indeplinesc cerintele utilizatorilor. Dintre cele mai apreciate la ora actuala se remarca centralele Liepsnele, deosebite atat prin calitatea superioara ce le caracterizeaza, cat si prin garantia de utilizare de care vin insotite.

Ghid pentru a alege o centrala termica potrivita

Pentru ca alegerea fiecaruia sa fie mai simpla de realizat si totodata corespunzatoare, iata care sunt aspectele de bifat, criteriile dupa care utilizatorii trebuie sa se ghideze: tipul de combustibil folosit, putere termica, modul de evacuare a gazelor, sistemul de functionare – conventionala sau cu gazeificare.

Puterea termica

Necesarul de caldura este cel in functie de care trebuie stabilita puterea termica necesara in locuinta. Calcularea acestuia se realizeaza de preferat de catre specialisti in domeniu, pentru rezultate precise si corecte. Unii utilizeaza metoda pe baza de indici pentru a realiza calculul de altfel laborios.

Tipul combustibilului

Acest aspect depinde de preferintele fiecaruia, dar si de optiunile cele mai la indemana si cele mai rentabile. In general, majoritatea se orienteaza dupa un cazan pe lemne pentru ca este o materie prima usor de procurat, dar si accesibila – cu siguranta o sursa de energie termica eficienta.

In cazul acestei optiuni, modalitatea de evacuare a gazelor poate fi de doua feluri – prin tiraj natural sau fortat. In cazul celor ce locuiesc la bloc, cel mai recomandat este un sistem cu tiraj fortat pentru ca in aceasta situatie nu mai este necesara construirea unui cos. Se face evacuarea printr-o tubulatura de cele mai multe ori concentrica orizontala.

In ceea ce priveste centralele care functioneaza pe baza de combustibil solid, acestea la randul lor pot fi de mai multe feluri. Spre exemplu, centralele Liepsnele functioneaza fie pe baza de lemn si derivate ale acestuia (rumegus, brichete, deseuri lemnoase) sau pe baza de carbuni. In primul caz, centrala arde fara intrerupere pana la 30 de ore, iar in a doua situatie poate fi vorba de o ardere de la 3 pana la 5 zile de confort termic.

Pentru a alege modelul potrivit din punct de vedere al dimensiunilor, este necesar sa se cunoasca suprafata de incalzit si volumul acesteia. Pe centrale-lemne-liepsnele.ro sunt disponibile centrale de la 50 – 100 mp pana la 400 mp.

De asemenea, capacitatea cazanului este un factor de luat in calcul. In cazul modelelor de cazan pe lemne Liepsnele, aceasta variaza, de la 10 kW pana la 40 kW.

Garantia produsului

Este inca un aspect de avut in vedere in achizitionarea centralei. Atunci cand furnizorul ofera si garantie, aceasta este o dovada a sigurantei pe care el insusi o are legat de produsul pe care il vinde. Certificarea este inca un act ce atesta calitatea unei centrale, iar produsele Liepsnele dispun de certificare TUV.

Iata deci cateva dintre cele mai importante aspecte de avut in vedere cand vine vorba de achizitionarea unei centrale. In acest fel, fiecare are siguranta ca iarna nu ii va prinde nepregatiti, dar si ca suma aferenta intretinerii va fi una rentabila. Pe centrale-lemne-liepsnele.ro sunt disponibile diverse modele de centrale pe lemne, dupa nevoile tuturor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare