HomeSocialD'ale cetateanuluiGuvernul recomandă vigilență. Dușmanul fumează!

Guvernul recomandă vigilență. Dușmanul fumează!

Guvernele se schimbă, dar năravul lor ba. Așa că și guvernul de tenocratițați recomandă vigilență administratorilor de clădiri: "Guvernul le recomandă administratorilor de clădiri să afişeze acest indicator cu fumatul interzis care să conţină şi numerele sectiilor de politie unde pot fi anuntate incălcările legii antifumat. Pompierii fac apel la toată lumea să nu sune la 112, pentru a nu supra-aglomera aceasta linie de urgenta la care sunt anuntate incidentele grave."

Da, dom’le, dușmanul fumează!

Iar apucăturile dușmanului care este poporul român pentru fiecare dintre guvernele sale au fost și vor fi aspru scrutate și prompt cerute spre denunțare. Să nu uitați că încă mai funcționează omisiunea de denunț. Așa că, turnați, turnați, turnați! Guvernul vi-o cere. Că în România există dorință de ciripitori, de cântec la urechea celui care vrea să asculte. De la cel mai fără de grad polițist din stradă, până la cei cu gradele disimulate sub costumul de politician, afacerist, roba de procuror, judecător, sau jiletca de jurnalist.

Ia să vedem ce mai trebuia turnat în viziunea guvernărilor post-decembriste (adică acelea de după ce ne-am obținut chipurile libertatea cu prețul sângelui a 1000 de români morți și alți 3000 schilodiți cu arma de foc și proiectilul de pe TAB), că de la cel ante, nu am pretenții (atunci trebuia să torni și dacă vecinul mănâncă mai mult decât știai tu că se dă pe cartelă):

Și guvernările Plagiatorului Mitoman încurajau turnătoria ca fiind o instituție solidă, cu temeinice rădăcini în societatea noastră. Doar aceasta funcționează ca și în trecutul recent, că „ciripitori” încă mai există și ar mai dori de lucru, că munca adta i-a făcut pe mulți “oameni”. Ghișe, a turnat, azi este parlamentar. Sorin Roșca Stănescu, a turnat, a făcut nițică pușcărie, dar a fost și șparlamentar și este multimilionar. Iar Alfa și Omega Turnătorilor, turnătorul propriei sale familii la Securitate, Dan FELIX Voiculescu, este tot ceea ce și-ar putea dori un fost (și viitor) ciripitor să fie. Așa că și Victoraș și dat măsura mizeriei de caracter, împreună cu Guvernul pe care el îl conducea (așa cum ne sublinia la fiecare frază trompețită), și a hotărât să-i transforme pe “românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii” în brațul înarmat cu ochi și timpan al Statului. Delatorii erau îmbiați cu stimulente fiscale sau facilități, așa cum, chipurile, se întâmplă și în alte state. Liviu Voinea, pe atunci secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, ne zicea că s-au inspirat din legea „denunțătorului” din Suedia. De parcă manualul bunului securist din România nu era de ajuns.

Există peste tot în România urechi muzicale, dornice să asculte ariile calomniei. Românii au mai avut, prin anii ’50, o perioadă în care dacă-și dădeau în gât vecinii care nu-și raportau cotele agricole, se procopseau cu facilități fiscale, iar delaționații cu ani grei de pușcărie. Este mai mult decât posibil ca unii dintre pionierii fruntași care și-au băgat părinții la pârnaie că n-au declarat un sac sau doi de grâu, să fie strămoșii doritorilor de turnătorie din ziua de azi.

Oricum, nu suntem la prima tentativă a Partidului Social Democrat de a întări prietenia, până la vârârea cuțitului în spate, dintre vecini: și Adrian Năstase pe vremea Însuși Lui Regimului Său, a încercat să-și treacă în subordine, ca și turnători, administratorii de bloc, pentru a ști cine pe cine mai primește prin casă.

Revenind la delațiuni, pe vremea Plagiatorului Mitoman mă întrebam ce s-ar fi întâmplat în cazul în care vecinul delaționat își delaționa și el vecinul delaționist? Primeau amândoi scutiri și facilități fiscale în conformitate cu prevederile legii, sau se inventa o lege-tromf care să o taie pe aia mai slabă, așa ca la jocul de cărți care este întreaga legislație din România care face din parlamentari indivizi mai presus de lege (în pofida a ceea ce prevede expres Constituția) șamd? La fel și cu fumatul.

Parcă m-am întors pe vremea liceului când ne prindea directorul că fumăm la WC-uri și noi negam vehement, iar el ne punea să-i suflăm în nas să ne prindă după miros. Așa va face și organul constatator chemat de vigilența administratorilor de clădiri? Constată prin adulmecare, sau organizează un flagrant?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare