HomeSocialHagi, icoană bio la Vatican

Hagi, icoană bio la Vatican

“Am venit cu trei cadouri. Unul era de la Patriarh, o icoană, al doilea era de la noi, o inspiraţie după gestul preşedintelui Braziliei care a dus un tricou al lui Pelé. Noi îl avem pe Pelé al nostru, pe Hagi, şi un cadou pe care îl duc tuturor celor cu care mă întâlnesc, şefi de stat şi de guvern. (…) Un coş cu produse bio, pentru că eu cred că România trebuie să se mândrească şi trebuie să-şi promoveze această bogăţie pe care o avem”. Aceasta e varianta oficială a semnificaţiilor cadoului lui Ponta pentru Suveranul Pontif, prezentată în faţa cadorisitului şi a inchizitorilor din presă. Cum noi ştim că pe Prim-Ministrul nostru nu-l trăsneşte Dumnezeu când minte nici măcar în Vatican, vă comunicăm adevărata simbolistică a demersului; aflată din gura unui consilier specialist în palavre, mituit academic cu icoane semnate Pătrăşcan.

În primul rând, icoana nu e un dar de la Patriarh, Preafericitul fiind recunoscut pentru credinţa sa ce-i permite numai să ia, nu să şi dea. Nu dăruieşte el fraţilor şi supuşilor de cruce ortodoxă, n-o să facă asta tocmai în favoarea unui iezuit roşu, celebru pentru fervoarea de a da, fără ca să ia. În loc să mai strângă un bănuţ pentru un clopot de aur, ceva, papa Francisc iese noaptea deghizat pe străzi şi risipeşte averea catolică acordând pomeni neelectorale oamenilor străzii. Noroc că s-au gândit bizantinii ăia la schisma ce ne asigură nouă astăzi deplina suveranitate religioasă şi independenţa faţă de asemenea ritualuri strigătoare la Ceruri. La muncă măi, boschetarilor, nu la întins mâna, că nu sunteţi popi şcoliţi şi auriţi la sutane şi icoane! Aşadar, cel mai probabil obiectul provine din colecţia Zambaccian şi e contribuţia sihăstritului bărbos Năstase, pe principiul creştin “dar din dar se face RAI-ul”; însuşit de administrator în vremurile de Preamărire, când lingea îngheţate cu Berlusconi şi mirosea beţe parfumate indiene cu Tony Blair.

Secondo: Hagi nu este un Pelé al României, ci Maradona din Carpaţi, asta o ştie orice elev de şcoală primară, chiar şi cei de se închină zeului Copy/Paste. Să nu vă închipuiţi însă că a fost o eroare a Premierului, închis prea mult prin altarele baschetbalistice şi nepriceput în ale sportului-papă. Gestul cu tricoul lui Hagi s-a dorit o aluzie subtilă la celebra partidă România-Argentina 3-2, când maradonistul machidon le-a tăiat oamenilor lui Bergoglio picioarele ca maratonista Thatcher în Malvine. Şi când antrenorul principal în România era Papaşa Iliescu, fie numele lui biblic de-a pururi lăudat! V-aţi prins cum se leagă lucrurile, când citeşti Academia Caţavencu? Să vă explic: dacă Maradona a avut “mâna lui Dumnezeu”, Hagi a fost în posesia piciorului stâng al Atotputernicului. De unde rezultă atotputernicia stângii în România, indiferent de golurile marcate cu mâna în palmaresul Naţionalei.

Cât despre chestia cu produsele bio, e un mesaj clar pentru oricine-i obişnuit să gândească logic cu propriul cap: voi, argentinienii, aţi ieşit din criză vânzând şrot de soia la greu, iar noi, argintarii români, avem creştere economică explozivă exportând puternic cereale; şi cine e Primul Agricultor al României, singurul care are grijă de bogăţiile noastre bio? Nimeni altul decât bunul Dumnezeu, ţine-l-ar Domnul Iliescu alături în vecii vecilor! Adică, Înţeleptul din eteric ştie bine cine sunt adevăraţii credincioşi, care obţin producţii-record doar rugându-se proniei cereşti şi nu scurmând ca găinile argentiniene pământul în căutarea hranei nespirituale.

Nu ştim dacă Papa a desluşit miezul conceptual al darurilor oferite de Ponta pe modelul străbunului Dromihete; sau dacă are în jur mireli ori mireni dotaţi cu abilităţi enigmistice. Cert e că, în spiritul eleganţei diplomatice şi al modestiei promovate cu anasâna la Vatican, a replicat printr-o medalie pentru Ponta şi o mică icoană hărăzită juniorului său care, absolut mirific şi premeditat de Creator, tocmai atunci îşi celebra ziua naşterii în ieslea românească. Eu cred că a mirosit ceva şi tâlcul a fost cam aşa: ştiu că voi, politicienii români, nu primiţi darurile în medalii sau icoane, decât dacă sunt din aur masiv sau provenite din galerii pline de comori dumnezeieşti. Dar nu e târziu niciodată să te întorci cu faţa spre simplitate şi umilinţă, să nu-ţi dea Cerul ce i-a dăruit Patriarhului tău Năstase, da-i-ar Dumnezeu program mănăstiresc până la împlinirea sorocului! Da’ nu cred, am auzit că aşa de fierbinte s-a rugat, până un nou Codice a căpătat. Vezi, fiule, ce înseamnă credinţa ortodoxă?

Sunt martori care afirmă că atunci s-au auzit hăhăieli lungi şi drăceşti pe holurile Vaticanului, deşi eu bănuiesc că au văzut prea multe filme cu exorcisme şi au început să creadă în morţi vii ridicându-se din fundaţii.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare