HomeSocialHoți pentru unul, unul pentru hoți!

Hoți pentru unul, unul pentru hoți!

În decembrie 89 un Ceaușescu buimac, speriat și disperat își amenința lingăii din CC că-i lasă de izbeliște, punându-și demisia pe masă. Și mai disperați, lingăii nici n-au vrut să audă și l-au implorat pe Tovarășu să nu-i lase fără Cârmaci, neștiind că un alt Cârmaci, școlit la Moscova, era deja pe țeavă și avea să făcă, din ei și din familiile lor, primii capitaliști de cumetrie ai României. La 25 de ani de atunci, istoria se repetă: prins în menghina justiției, Liviu Dragnea își amenință colegii că demisionează din funcții, pentru ca aceștia, speriați, să-l implore să rămână. Lucru deloc de mirare pentru un grup infracțional organizat, chiar și șeful bandei, Victor Viorel Ponta, îi ia apărarea lui Dragnea, afirmând că ”decizia justiției condamnă, de fapt, cei 7,5 milioane de români care au votat suspendarea lui Băsescu”.

Evoluția lucrurilor e, apoi, previzibilă: la Antena 3 urmează tradiționala spălare rituală a cadavrului politic Dragnea, priveghiul, cu bocitoare și folclor urban, pentru ca lobotomizații să priceapă că bietul soț al Bombonicăi e doar o victimă politică, nu un infractor dovedit, care a furat voturi cu toptanul și a-nviat tot Teleormanul. Știind, de la ”Dansez pentru tine”, că o poveste, cu cât e mai lacrimogenă, cu atât va aduce mai multă simpatie din partea pulimii, Dragnea, acest concurent de succes la emisiunea ”Fraudez pentru mine”, a povestit, cu lacrimi în mustață, cum a murit fratele lui de cancer, din cauza Dosarului Referendumul și cum i s-a distrus lui familia din cauza asta – Băsescu fiind de vină, bineînțeles, că nu s-a lăsat demis.

Ce legătură are cancerul cu faptul că Dragnea e un hoț nu știm. Dacă fratele dumisale – Dumnezeu să-l odihnească la loc luminat, de unde să nu-l mai scoată Dragnea la vot când vrea mustața lui – murea de infarct, făcea o criză de apoplexie, crăpa fierea în el instant, auzind că frățiorul Liviu e amenințat cu brutăria, mai înțeleg, legătura de cauzalitate era evidentă. Dar așa? Omul era deja bolnav de cancer și, din câte știu, boala asta e considerată încă incurabilă de medicina modernă, indiferent că furi sau nu voturi.

Ce vrea Dragnea să credem? Că, dacă nu tăbăra DNA-ul pe el, frate-său nu mai avea cancer din secunda doi? Cât privește familia, nu mi s-a părut deloc a fi ”distrusă”: consoarta, Bombonica, e o prosperă femeie de afaceri cu statul, prințișorul Ștefăniță Dragnea are o herghelie de BMW-uri în garaj, fătuca, Alexandra, are veleități artistice și defilează pe net la țâța goală. Așa s-o ține doliul în Teleorman, mai știi, cu bemveu negru și fără țoale pe tine.

Justiția n-ar trebui să se lase impresionată de lacrimile de crocodil ale lui Dragnea și să-l achite sau să confirme pedeapsa cu suspendare, la recurs. Așa cum doi președinți de secții de votare din Mehedinți sunt acum la pușcărie pentru că au executat ordinele lui Dragnea, de fraudare a referendumului, așa și Dragnea, care a girat această minciună uriașă a celor ”7,5 milioane care l-au demis pe Băsescu” ar trebui să ia calea temniței. Pentru că altfel, în 2016, frate-său o să voteze din nou, de mai multe ori decât a făcut-o când era viu. Iar pe Ponta nu-l plângeți: chiar dacă Dragnea, mâna lui dreaptă, o să ajungă la pușcărie, sunt în PSD destui lăbari de meserie, gata să facă orice treabă murdară pentru premier.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare